NBA:n tavoitteena pelata täysille areenoille ensi kaudella

© Kuva: Getty Images

ESPN:n Baxter Holmesin mukaan NBA odottaa kaikkien areenoiden olevan avoinna täysille yleisöille ensi kaudella. NBA toivoo myös voivansa lisätä yleisömäärää areenoissa jo tällä kaudella. NBA:n toiveiden taustalla on yhteistyö biometrisen testausfirman Clearin kanssa. Clearin tekniikkaa on ollut käytössä lentokentillä ympäri maailmaa ja NHL käytti Clearin tekniikkaa viime syksynä pelatuissa pudotuspeleissä. Noin kolmasosa joukkueista on käyttänyt tällä kaudella jo Clearia apuna ottaessaan faneja peleihin.

Ennen peleihin tulemista fanien tulisi linkittää negatiivinen Covid-19 testitulos Clear-sovelluksessa ja lisätä oma kuva tunnistautumista varten. Otteluun tullessaan fanit tunnistautuisivat uudestaan toisella kuvalla ja vastaisivat terveydelliseen kyselyyn. Clearin tiedottaja painotti, että areenat saavat katsojilta tiedon ainoastaan heidän koronatestituloksesta eikä mitään yksityistä terveydellistä tietoa jaeta.

Noin kolmasosa joukkueista on käyttänyt Clearin palveluita ja firman yhteistyöstä liigan laajuisesti on neuvoteltu jo syyskuusta alkaen. Yhteistyöstä huolimatta joukkueita ei kuitenkaan pakotettaisi käyttämään Clearia.

Noin kaksi kolmasosaa joukkueista päästää faneja tälläkin hetkellä otteluihin. Otteluiden yleisömäärä on pyörinyt maksimissaan noin muutamassa tuhannessa. Joukkueilla on huhujen mukaan mahdollisuus järjestää rokotuksen saaneille faneille omia lohkoja katsomosta, jossa tarvitsisi noudattaa ainoastaan kunkin osavaltion koronarajoituksia.

Topias Setälä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.