Saksan Bundesliigajoukkue Merlins Crailsheimin päävalmentajana keväästä 2016 toiminut Tuomas Iisalo on jättämässä joukkueen tämän kauden jälkeen.

Iisalo siirtyi Merlinsin päävalmentajaksi kesken kauden, muttei pystynyt pelastamaan joukkuetta putoamiselta. Seuraavat kaksi kautta joukkue vietti ProA:ssa, kunnes nousu takaisin Bundesliigaan toteutui. Ensimmäisenä paluukautena Merlins säilytti ensimmäistä kertaa historiassaan sarjapaikkansa Bundesliigassa pelaamalla.

Viime kaudella yhdellä sarjan pienimmistä budjeteilla operoiva Merlins oli sensaatiomaisesti neljäntenä, kun koronapandemia keskeytti kauden. Tällä kaudella Merlins on yhtä lailla pelannut odotuksiin nähden upean kauden, kun se on sarjassa viidentenä ja varmistanut ensimmäistä kertaa seurahistoriassa paikan pudotuspeleissä.

Iisalo oli kuuma nimi valmentajamarkkinoilla jo viime kaudella, kun muun muassa Euroliiga-joukkue Zalgiris haastatteli häntä päävalmentajaksi ja tarjosi paikkaa apuvalmentajana, mutta Iisalo oli ehtinyt jo tehdä jatkosopimuksen Merlinsin kanssa.

Iisalo on näillä näkymin jättämässä joukkueen tämän kauden jälkeen ja suuntaamassa kohti isompia ympyröitä, sillä saksalaismediassa on jo aloitettu spekulaatiot hänen seuraajastaan. Vahvimmilla on tällä hetkellä Frankfurt Skylinersin päävalmentajana tällä hetkellä toimiva Sebastian Gleim.

Iisalon apuvalmentajina toimivat tällä hetkellä hänen veljensä Joonas sekä Juho Kailio.