Marianne Kalin pelasi Espanjan liigassa sijalle 14. sijoittuneessa Bembibressä ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Vaikka joukkue jäi kauas pudotuspeleistä, niin Kalin oli kauteen suhteellisen tyytyväinen.

Kalin sai mukavasti vastuuta kaudella pelaten keskimäärin 18,5 minuuttia ja keräten sinä aikana 3,2 pisteen ja 2,0 levypallon tilastot.

– Oli hyvä kausi ja siitä jäi hyvä fiilis. Kokonaisuudessaan kausi oli nousujohteinen sekä henkilökohtaisesti että joukkueena, Kalin kertaa kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Omaan rooliinsa ja edesottamuksiinsa Kalin oli myös tyytyväinen.

– Olin tosi tyytyväinen. Valmentaja palkitsi työn treeneissä ja puolustuspäässä. Toin penkiltä energiaa, hoidin tonttini puolustuspäässä ja hyökkäsimme joukkueena.

Koronapandemian keskeyttämällä viime kaudella Bembibre jäi sarjassa viimeiseksi ja täksi kaudeksi koko pakka meni täysin uusiksi. Kalin oli yksi monista ensimmäisen ammattilaisvuoden pelaajista joukkueessa. Sopeutuminen uuteen maahan ja joukkueeseen oli Kalinin mukaan helpompaa, kun useat muut olivat samassa tilanteessa.

– Olimme kaikki uusia joukkueessa ja kävimme läpi saman prosessin. Suurimmalle osalle kausi oli myös ensimmäinen ammattilaisena, joten siitä sai hyvin vertaistukea.

Espanjan liigaa dominoivat Euroliigan joukkueet Avenida ja Girona sekä EuroCupin Final Fouriin tiensä raivannut Valencia. Sen jälkeen tuleekin isompi rako seuraavaan noin kymmenen joukkueen tasaiseen joukkoon. Kalin nautti pelaamisesta huippupelaajia vastaan.

– Sarjassa oli isoja eroja joukkueiden välillä sarjan kärkijoukkueiden ja alempien joukkueiden kesken. Sarja oli erittäin fyysinen ja siellä oli tosi taitavia pelaajia. Oli hieno kokemus päästä pelaamaan huippupelaajia vastaan.

Kalin näki menneensä pelaajana eteenpäin kokonaisvaltaisesti.

– Yleisesti ottaen menin varmasti pelillisesti eteenpäin kaikilla osa-alueilla. Kehitystä tapahtui sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, taktisesti sekä miten pelata tietyissä tilanteissa ja miten liikkua, arvioi Kalin.

Kalin palasi kauden jälkeen kotimaahan ja tulevaisuuden suunnitelmissa on jatkaa ulkomailla myös jatkossa.

– Tavoitteena on jatkaa ulkomailla, mutta nyt hengähdän kotona ensin hiukan.

Marianne Kalinin kauden tilastot