Elina Koskimiehen ja Helmi Tulosen joukkue Ibaizabal jäi Ferrolin dominoimassa lohkossa kuudenneksi. Vaihtelevan kauden jälkeen suomalaiset olivat kuitenkin joukkueensa tukipylväitä.

Ibaizabalin kauteen mahtui tapahtumia, kun joukkueella oli kauden aikana kolme päävalmentajaa ja pelaajistossa tapahtui isoja muutoksia. Lopulta joukkue puristi kauden kunnialla läpi ollen lohkossaan kuudes.

– Näissä olosuhteissa ja näillä resursseilla, se oli aika hyvin. Neljä parasta pääsi pudotuspeleihin, ja jos meidän kautemme olisi ollut tasaisempi eikä olisi tapahtunut niin paljon valmentaja- ja pelaajamuutoksia, niin olen varma, että olisimme olleet neljän parhaan joukossa. Mielestäni meillä oli mahdollisuudet parempaan, Tulonen arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Koskimies oli Tulosen kanssa samoilla linjoilla.

– Kausi oli aika vuoristorataa ja joukkueessa tapahtui paljon kauden aikana. Meillä vaihtui valmentaja ja budjettiongelmien takia pelaajia lähti joukkueesta. Pystyimme pelaamaan kauden kuitenkin hyvin loppuun ja puristimme loppuun saakka, vaikkei pudotuspeleihin ollutkaan mahdollisuuksia pitkään aikaan.

Koskimies pelasi toisen kautensa Ibaizabalissa ja oli jälleen tällä kaudella isossa roolissa. Peliaikaa kertyi keskimäärin reilut 28 minuuttia ja keskiarvoikseen hän tilastoi 8,9 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

– Viime kauden jälkeen tuntui, että valmentaja pystyy luottamaan minuun enemmän ja uuden valmentajan kanssa suhde ei aluksi tuntunut niin hyvältä. Lopulta homma toimi hyvin, Koskimies arvioi.

– En tiedä kehityinkö millään pelillisellä osa-alueella, mutta erityisesti loppukaudesta pystyin keskittymään enemmän fyysisiin ominaisuuksiin. Lisäksi tällaisen kauden aikana piti pystyä mukautumaan muutoksiin ja valmentajien erilaisiin pelityyleihin. Koripalloilullisesti ei kuitenkaan jäänyt ihan hirveästi käteen tästä vuodesta, Koskimies jatkaa.

Tulonen siirtyi Ibaizabaliin täksi kaudeksi ja nautti isosta vastuusta läpi kauden. Peliaikaa kertyi lähes 30 minuuttia ottelua kohden ja tilastokirjoihin merkittiin keskiarvoiksi 10,9 pistettä, 6,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

– Sain enemmän tasaisuutta peliini ja rooli oli sellainen mitä halusinkin. Paljon oli tietenkin parannettavaakin, mutta voin olla ihan tyytyväinen kauteeni.

Koskimies ja Tulonen ovat viettäneet kaksi edelliskautta Espanjassa. Vaikka molemmat ovat viihtyneet sekä maassa että liigassa hyvin, niin maisemanvaihto saattaa tulla eteen ensi kaudeksi.

– Vielä ei ole tietoa jatkosta, mutta toivottavasti pystyisin jatkamaan ulkomailla. Tykkään Espanjasta, mutta kiinnostaisi katsoa muitakin paikkoja ja vähän erilaisia sarjoja, maita sekä kulttuureja, miettii Koskimies.

– Haluan jatkaa ulkomailla. Viihdyn Espanjassa hyvin ja tykkään pelikulttuurista ja elämästä myös kentän ulkopuolella, mutta tuleva liigauudistus vähän mietityttää, pohtii puolestaan Tulonen.

Elina Koskimiehen kauden tilastot
Helmi Tulosen kauden tilastot