Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

Neljänneltä sijalta playoffeihin lähtenyt Salon Vilpas kaatoi runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsin välierien kuudennessa ottelussa. Trillerimäinen peli ratkesi viime hetken korilleajolla Vilppaan hyväksi 84–83.

Ottelun voiton sinetöineestä layupista vastasi Vilppaan takamies Aatu Kivimäki, joka pelasi yhteensä 15 pisteen arvoisesti. Kivimäki on jo aiemmin jättänyt jälkensä pudotuspeleihin erityisesti aktiivisella, mutta sitäkin tarkemmalla kolmen pisteen tulituksellaan.

Korisliiga

@Korisliiga
Aatu Kivimäki nostaa voittokorin 0,1 sekuntia ennen loppua ja @VilpasVikings etenee Korisliigan finaaleihin voitoin 4-2, jossa se vastaansa hallitsevan mestarin @Karhubasket. Finaali käynnistyvät perjantaina 15.4. Kauhajoella ja kaikki ottelut @RuutuUrheilu #Korisliiga

– Viimeisessä hyökkäyksessä katsoin kelloa ja lähdin vaeltelemaan vasempaan laitaan. Pikku harhautus, ja McCullum meni siihen. Yhtäkkiä oli vapaa ajo korille ja yksi vastustaja enää jäljellä. Sinne se meni, totesi Kivimäki Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Vilppaan korkeimman pistesaldon kuitenkin keräsi Myles Stephens, jolle merkittiin 20. Myös Jeremiah Wood esiintyi edukseen 15 pisteellä, kuudella levypallolla ja seitsemällä koriin johtavalla syötöllä.

Tappion kärsineen Seagullsin puolella paras tilastoesitys nähtiin Wayne Martin Jr:lta, jolle kirjattiin 29 pistettä ja 13 levypalloa.