The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame julkisti listan henkilöistä, jotka nimittävät vuoden 2020 vuosiluokan Hall of Fameen. Uudet jäsenet tai heidän perheensä saivat valita nimittäjän Hall of Fameen kuuluvista henkilöistä.

Shams Charania

@ShamsCharania
Michael Jordan will present Kobe Bryant in the 2020 Naismith Hall of Fame @Hoophall induction ceremony on May 15. Full list of inductees and presenters:

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

2020 vuosiluokan isoin nimi on Kobe Bryant, jonka perhe valitsi Michael Jordanin nimittämän miehen Hall of Fameen. Jordan ja Bryant jakoivat syvän suhteen sekä kentällä, että sen ulkopuolella. Jordan puhui miesten välisestä suhteesta Bryantin muistotilaisuudessa viime vuoden helmikuussa.

– Kobe oli minun hyvä ystäväni. Hän oli minulle kuin pikkuveli. Kun Kobe kuoli, pieni osa minusta kuoli. Hänellä oli sellainen intohimo, jonkalaisesta ei ollut ennen tietoakaan. Kun opin tuntemaan hänet, halusin olla paras mahdollinen isoveli hänelle, Jordan kertoi.

Bryant itse kommentoi omaa suhdettaan Jordaniin The Last Dance -dokumenttisarjassa.

– Minulla oli muutama vaikea vuosi, kun saavuin liigaan, koska liigassa oli vanhempia pelaajia kuin nykyään. Silloin Michael antoi paljon neuvoja minulle. Esimerkiksi minulla oli kysymys yhdestä heitosta, joten kysyin häneltä asiasta. Hän antoi minulle selvän vastauksen ja sen lisäksi kertoi, että jos minulla on kysyttävää, voin soittaa aina hänelle. Hän on kuin isoveljeni, Bryant kertoi.

Jordan nimittää tilaisuudessa myös Kim Mulkeyn, joka toimi Baylorin naisten joukkueen valmentajana. Tim Duncanin nimittää hänen vanha joukkuekaverinsa David Robinson. Pari voitti San Antonio Spursissa mestaruuden kaksi kertaa yhdessä. Vuosiluokan kolmannen ison nimen Kevin Garnettin nimittää Isiah Thomas. Vaikka Garnettilla ja Thomasilla ei ole vahvaa henkilökohtaista suhdetta Thomas on silti oiva valinta, sillä molemmat pelaajat tunnetaan vahvoina puolustavina pelaajina.