Phoenix Sunsin takamies Chris Paul teki historiaa ottelussa Milwaukee Bucksia vastaan, kun Paul nousi kaikkien aikojen syöttötilastossa jo viidenneksi. Paulin 10142:s syöttö nosti miehen ohi legendaarisen Magic Johnsonin.

NBA

@NBA
Chris Paul passes Magic Johnson for 5th on the all-time assists list with this pinpoint dime!

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Sunsin tähti on 192 syöttöä perässä neljäntenä olevaa Mark Jacksonia, jolla on 10334 syöttöä. Kolmantena oleva Suns-legenda Steve Nash on vain yhden syötön edellä Jacksonia, joten Paulilla on realistiset mahdollisuudet nousta jopa kolmanneksi tämän kauden aikana, jos Suns ei tipu pudotuspeleistä liian aikaisin.

NBA

@NBA
Congrats to @CP3 of the @Suns for moving up to 5th on the all-time ASSISTS list!

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Kahteen seuraavaan pelaajaan onkin pidempi matka. Syöttötilastoissa toisena on Jason Kidd, jolla on 12091 syöttöä. Kaikkien aikojen syöttötilaston ykkönen on John Stockton, jolla on valtaisat 15806 syöttöä urallaan. Paulin urakeskiarvo syötöissä on 9,4, joten jos Paul pystyisi pitämään keskiarvostaan kiinni hän pääsisi Stocktonin ohi 602 ottelun, eli yli seitsemän kokonaisen kauden päästä. Tämä voi 35-vuotiaalle pelaajalle olla liikaa, mutta Paul on innoissaan siitä, että pääsi oman idolinsa, Johnsonin ohi.

Phoenix Suns

@Suns
"I know Magic pretty well. Always been an unbelievable mentor... It's surreal. I think it's dope that my kids get an opportunity to see what's going on."
- @CP3 on passing @MagicJohnson on the @NBA all-time assist leaderboard

Hear from the guys following tonight's victory! 👇

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Tunnen Magicin todella hyvin. Hän on aina ollut mentori minulle. Kiitän tästä kaikesta isääni. Isäni oli se henkilö, joka antoi minulle pallon käsiini ja se sitoutuminen, mitä hän osoitti minua ja veljeäni kohtaan, niin kuin äitinikin, olen kiitollinen siitä. Tämä on surrealistista. Minusta on siistiä, että lapseni pääsevät näkemään, mitä tapahtui, Paul kertoi ottelun jälkeen.