Susiladies-pelaajan kausi Espanjassa menestys – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

© Kuva: fiba.com

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

Ferrol pelasi äärimmäisen vakuuttavan kauden voittaen ensin runkosarjassa kaikki 26 otteluaan, jonka jälkeen kauden päättäneessä lopputurnauksessa se voitti ensin oman lohkonsa ja lopuksi vielä nousufinaalin.

Liga Femenina 2:n kolmesta runkosarjalohkosta neljä parasta joukkuetta ratkaisi kahden nousijan kohtalon kauden lopputurnauksessa. Joukkueet jaettiin neljään kolmen joukkueen lohkoon, joista lohkovoittajat pääsivät nousufinaaliin. Finaalissa Ferrol onnistui kukistamaan Ardoin 81-72.

Äijäsen mukaan joukkueen kausi ei ollut kuitenkaan aivan yhtä ruusuilla tanssimista kuin voisi pelkästään tuloksia katselemalla luulla. Tietyllä tapaa nousufinaali tiivisti joukkueen kauden, kun Ferrol oli pahimmillaan 15 pistettä tappiolla, mutta onnistui nousemaan vielä voittoon.

– Ulkoapäin kausi varmaan näytti täydelliseltä, mutta oli meillä myös heikommat hetkemme kauden aikana, ja monta kertaa jouduimme taistelemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Finaalissakaan meillä ei ollut helppoa, kun vastustaja pisti kolmosia hyvin sisään, mutta uskoimme koko ajan yhteiseen tekemiseemme ja pystyimme nousemaan kuopasta ylös. Kauden aikana oli useasti vaikeita tilanteita, mutta luotimme toisiimme ja sitä kautta pystyimme nousemaan, Äijänen kertoo joukkueen menestyksen salaisuuden Koripalloliiton tiedotteessa.

Alkukaudesta Ferrol iski taululle jopa murskaavia lukemia, mutta vuodenvaihteeseen osui tiukempi jakso, kun joukkueen ratkaisupelaajiin kuulunut Jenna Allen loukkaantui ollen loppukauden sivussa.

– Siinä oli vähän aikaa epäselvyyttä tuleeko uutta pelaajaa. Sitten uusi pelaaja tuli ja siinä meni aikaa, kun hän sopeutui joukkueeseen ja me häneen. Oli paljon uuden opettelua puolin ja toisin, kun Allen oli isossa roolissa. Sitten pääsimme lopulta takaisin rytmiin ja pari kierrosta ennen runkosarjan loppua tuli fiilis, että palaset loksahtivat kohdilleen. Usko tekemiseemme nousi ennen finaaliturnausta ja tiesimme lopun häämöttävän sekä tiesimme, että olemme varmasti harjoitelleet enemmän kuin mikään joukkue tässä sarjassa.

Kausi oli Äijäselle toinen Ferrolissa. Ensimmäisellä kaudellaan hänen vastuunsa kasvoi kauden edetessä ja tällä kaudella hän oli joukkueen avainpelaajia heti alusta saakka. Sekä vastuu että tilastokeskiarvot nousivat viime kaudesta kaikilla sektoreilla. Tämän kauden tilastoikseen hän kirjautti 8,6 pistettä, 4,1 levypalloa ja 2,2 syöttöä.

– Viime kauden jälkeen oli selvää, että halusin jatkaa täällä. Viime kauden lopulla totuin pelisysteemiin paremmin ja roolini kasvoi. Tällä kaudella pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin. Koetin pelata joukkueelle ja systeemi oli selkeä. Oli hienoa, että moni viime kauden pelaajista tuli takaisin ja luotti siihen prosessiin, jonka aloitimme viime kaudella ja saimme tällä kaudella maaliin.

Ferrolissa noususta otettiin kaikki irti koronatilanteen sallimissa rajoissa, sillä kansa kokoontui torille juhlimaan odotettua nousua. Edellisen kerran Ferrol nähtiin pääsarjassa kaudella 2017-18. Äijänen ei halua vielä ajatella ensi kauden kuvioita, vaan nauttii ensin nousuhuumasta.

– Meillä oli torijuhlaa, pormestari palkitsi meidät ja paikallinen media on huomioinut nousumme aika laajasti. Torilla oli ihmisiä maskeissa, paljon junnuja, seuran talkootyöntekijöitä ja sekä nykyisiä että entisiä toimihenkilöitä. Oli hienoa antaa palkinto heille tästä.

– Suomessa voin hiljalleen alkaa miettiä tulevaisuutta. Nyt haluan vain nauttia tästä hetkestä, Äijänen toteaa.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.