Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Ebba Pekonen aloittaa ammattilaisuransa Ruotsista

Yhteensä 70 nuorten maaottelua pelannut Ebba Pekonen, 19, siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjassa pelaavan Helsingborg BBK:n joukkueeseen. Tapiolan Hongan kasvatti on pelannut neljä edelliskautta HBA:ssa.

Pekonen lukeutui päättyneellä kaudella HBA:n selkeisiin johtopelaajiin pelaten tilastojen valossa uransa parhaan kauden. Hän tehtaili Korisliigassa keskiarvoikseen 10,4 pistettä, 3,8 levypalloa, 3,6 syöttöä sekä 1,6 riistoa. Pekonen valitsi ammattilaisuran USA:n yliopistouran sijaan.

– Uskon, että oman kehitykseni kannalta tämä vaihtoehto oli tässä vaiheessa uraani parempi valinta. Tavoitteenani on pelata korkealla tasolla Euroopassa, joten tämä tukee sitä tavoitetta, Pekonen avaa päätöstään Koripalloliiton tiedotteessa.

– Mielestäni Helsingborg ja Ruotsin liiga ovat minulle hyvä ensiaskel ammattilaisena. Se voi myös avata minulle uusia mahdollisuuksia urani seuraavassa vaiheessa, Pekonen jatkaa.

Pekosen tuleva joukkue Helsingborg pelasi viime kaudella historiansa ensimmäisen kautensa Ruotsin pääsarjassa. Nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle kausi oli vielä totuttelemista liigavauhtiin ja joukkue sijoittui sarjassa viimeiseksi voittaen vain yhden ottelun. Erityislaatuisen kauden takia Ruotsin liigasta ei kuitenkaan pudonnut yhtään joukkuetta. Helsingborgia valmensi viime kaudella päätyönään paikallisen urheilulukion koripallovalmentajana toimiva Ville Tuominen, joka jätti päävalmentajapaikkansa kauden jälkeen ja siirtyi seuran taustoihin.

Pekonen katsoo uransa uutta lukua kohti hyvillä mielin.

– Odotan mielenkiinnolla tulevaa kautta ja kehittymisen jatkumista uudessa ympäristössä.

HBA:n ja Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen pitää Pekkosen ura-askelta hyvänä.

– Ruotsin liiga on todella hyvä sarja. Looginen jatke urheilijana kehittymiselle. Ebba joutuu haasteiden eteen, mutta erinomaisena urheilijana pärjää varmasti hienosti, Salminen kehuu.