NBA:ssa Chicago Bulls hävisi loppukiristään huolimatta vieraissa Miami Heatille 101-106 (41-61). Lauri Markkanen viimeisteli Bullsille yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa.

Heat johti ottelua ensimmäisellä puoliajalla parhaimmillaan jo 24 pistettä ja nautti vielä puoliajalle mennessä 20 pisteen erosta. Bulls vei toisen puoliajan 60-45, mutta sekään ei riittänyt.

Bulls pääsi parhaimmillaan kalkkiviivoilla kahden pisteen päähän, mutta Heat piti johtoasemansa loppusummeriin saakka vapaaheittoviivalta.

Kotijoukkueelta peräti neljä pelaajaa heitti 20 pistettä tai enemmän: Duncan Robinson (23/6), Kendrick Nunn (22/5), Bam Adebayo (20/6/10 syöttöä) ja Jimmy Butler (20/5/8). Bullsin pistenyrkki taas oli Nikola Vucevic (26/14/6) ja Coby White (31/5/5).

Markkanen pelasi vaihdosta vähän vajaat 21 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön. Suomalainen upotti kaikki pisteensä kolmen pisteen viivan takaa, osuen kolmosissaan 3/5.

Joukkueet kohtaavat uudestaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Miamissa.

New York Knicks otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan viime yönä Toronton Julius Randlen (31/10) ollessa jälleen tehokkaana. Knicksin voittoputki on sen pisin sitten kauden 2013. Itäisen konferenssin kärkiottelussa Milwaukee näytti kovuutensa murskatessaan Philadelphian. Giannis Antetokounmpo (24/14/7) oli joukkueensa ykkösnimi.

Michael Porter (39) ja Nikola Jokic (24/8/12) olivat elementissään Denverin voittaessa Houstonin ja Dallas tärkeän voiton Lakersista Luka Doncicin (18/8/13) lähennellessä tripla-tuplaa. DeMar DeRozan (32/7/8) auttoi San Antonion tärkeään voittoon New Orleansista, vaikka Zion Williamson (33/14) teki jälleen tuhojaan korin alla. Minnesota yllätti Utahin ja Indiana kukisti Detroitin.

NBA:n viime yön tulokset:
New York-Toronto 120-103
Milwaukee-Philadelphia 132-94
Indiana-Detroit 115-109
New Orleans-San Antonio 108-110
Miami-Chicago 106-101
Dallas-Lakers 108-93
Utah-Minnesota 96-101