Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Meri Löyttyniemen ja Siiri Sariaksen hallituksen uusiksi jäseniksi. Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle.

Löyttyniemi, 49, Karhun Poikien kasvatti, joka pelasi naisten SM-sarjassa vajaa 200 ottelua voittaen viisi SM-mitalia, joista kirkkaimpana Panttereiden riveissä voitettu SM-kulta. Löyttyniemi on pelannut kolme naisten maaottelua. Siviiliammatissaan Löyttyniemi toimii Aalto-Yliopissa erityisasiantuntijana. Löyttyniemi toimii lisäksi mm. Hiilineutraali Honka -hankkeen puheenjohtana.

Sarias, 37, on niin ikään entinen maajoukkuekoripalloilija. Siilinjärven Esabin kasvatti pelasi ammattilaisena Espanjassa sekä voitti kolme naisten Suomen mestaruutta Panttereiden ja Espoo Teamin riveissä. Sarias, joka pelaajauralta tunnettiin Nuutisena, pelasi uransa aikana 20 naisten maaottelua. Sarias valmentaa nykyisin Oulussa ja työskentelee uintiseura Oulun Lohien toiminnanjohtajana.

Pitkänlinjan koripallovaikuttaja Eero Neva jatkaa hallituksessa varajäsenenä, kun hänet valittiin myös seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Liittohallituksessa toimivat valittujen lisäksi Timo Elo (pj), Marko Airamaa, Kaisa Forsström, Elisa Hakanen, Ville Kaunisto, Tiina Sten ja Timo Virolainen. Toisena varajäsenenä toimii Ville Sipiläinen.

Lisäksi liittokokous valitsi Paavo Pitkäsen ehdollepanotoimikunnan jäseneksi edesmenneen Markku Annanollin tilalle, jonka poismenoa liittokokous muisti hiljaisella hetkellä.

Liittokokous hyväksyi toimintasuunnitelman, joka keskittyy perustoimintojen ohella tukemaan mm. harrastajien ja yleisön paluuta koripallon pariin sekä hyväksyi konsernin 8,6 miljoonan euron suuruisen talousarvion kaudelle 2021–22.

Lauantaisen kokouksen puheenjohtajana toimi Koripalloliiton kunniajäsen, entinen puheenjohtaja Rauno Segersvärd. Paikalla kevätliittokokouksessa oli edustettuna 41 seuraa.

Kokouksen avasi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo, joka esitti kiitoksensa seuroille.

– Haluan esittää kaikille seuratoimijoille lämpimät kiitokset. Takana on nyt toinen haasteellinen kausi, joka on sisältänyt jatkuvasti muuttuvia tilanteita, joita ennen ei ole ollut. Olette selvinneet niistä hienosti ja suurin kiitos kuuluu teille seuroihin. On tärkeää, että pystymme pitämään nuorison liikunnan ja koripallon parissa. Sillä on valtava merkitys Suomen hyvinvoinnille, Elo sanoi avauspuheenvuorossaan Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

– Kaikki urheilevat esikuvamme kasvavat ja viettävät tärkeitä vuosia seuroissa, joiden tuki urheilijoille on tärkeää uran alkumatkalla. Urheilijan potentiaali saattaa tulla kukoistukseen myöhemmin uralla, mutta ilman seuroja meillä ei olisi Lauri Markkasta, Awak Kuieria, Taru Tuukkasta tai Teemu Rannikkoa. Kaikki heistä ovat saaneet seuroissa tuen kehittyä pelaajana sekä ihmisenä, Elo lausui.