KTP-Basketin ensi kauden joukkueen rakennus on jo vahvassa vauhdissa ja kotkalaisilla on koossa kuusi sopimusta ensi kaudeksi. Nimensä KTP:n tarjoamaan sopimuspaperiin ovat kirjoittaneet Joonas Timonen, Topias Kuukkanen, Vili Nyman ja Markus Rautasalo.

KTP-Basket ja takamies Joonas Timonen (20 vuotta/189 senttiä) ovat allekirjoittaneet Korisliigakautta 2021/22 koskevan pelaajasopimuksen. Kontrahti pelaajan ja seuran välillä on mallia ”yksi plus yksi” vuotta, eli nuori mies saatetaan nähdä satamakaupungissa pidempäänkin. Timonenhan on kotkalaisille koripalloilun ystäville tuttu kasvo jo entuudestaankin, sillä alkava kausi on hänelle kolmas KTP:ssa.

Markus Rautasalolle alkava kausi on jo neljäs Kotkassa. Opinnot, armeija ja rinnakkaistehtävät kasvattajaseura MuKissa ovat pitäneet Rautasalon kiireisenä, mutta jatkossa hän aikoo keskittyä lähinnä liigaan.

Vili Nymanin evakkoretki Kouvolaan päättyy pian ja kohta nuori mies hyppää etelään tuovaan junaan. KTP-Basketin tuleva päävalmentaja Roope Mäkelä vakuutti, että Nymanilla on paikkansa ensi kauden korisliigajoukkueessa.

Neljä kautta Kouvojen organisaatiossa Kouvolassa kypsynyt KTP:n kasvatti Vili Nyman (22 vuotta/198 senttiä) palaa juurilleen Kotkaan ja KTP-Basketin korisliigamiehistöön. Pelaajan ja seuran välinen sopimus on mallia ”yksi plus yksi”-vuotta.

KTP-Basketin 29-vuotias ja 187-senttinen takamies Topias Kuukkanen jatkaa seurassa myös ensi kaudella. Tuleva vuosi on Kuukkaselle kolmas Kotkassa. Hänellä oli alla sopimus mallia 1+1 vuotta, ja nyt tuosta kontrahtista käytetään se toinen.