Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

Kauhajoki ei ollut valmis aloittamaan lomiaan vaan kavensi Korisliiga-finaalien otteluvoitot 3–2:een. Kotikentällään pelannut Karhu Basket taivutti sarjaa johtavan Salon Vilppaan roimalla erolla 92–73.

Kauhajoen puolustus hyydytti edellisessä pelissä liekeissä olleen Mikko Koiviston heittokäden täysin ja piti pistenikkarin vain kolmessa pisteessä. Koivisto sai paikattua omaa heittovajettaan tosin jakamalla seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Takakentän kollega Teemu Rannikko sai niin ikään heittopaikkoja vähän mutta käytti ne varsin tehokkaasti osumalla jokaisen yrityksensä. Hänelle merkittiin kymmenen pistettä ja kahdeksan syöttöä.

Pisteitä tauluun illan aikana leipoivat ylivoimaisesti eniten Kauhajoen Collin Malcolm ja Vilppaan Jeremiah Wood. Kaksikko on kuulunut korintekijöiden kärkeen läpi ottelusarjan, ja tällä kertaa Malcolm keräsi niitä 29 ja Wood 21.

Ottelun todellinen yllättäjä oli kuitenkin Kauhajoen kapteeni Antti ”Jumppa” Niskanen, jolle merkittiin 13 pistettä ja kahdeksan levypalloa, joista neljä tuli hyökkäyspäässä. Mukaan levypallosuorituksiin lukeutui myös painovoimaa uhmaava putback-donkki.

Korisliiga-finaalit jatkuvat Salossa tiistaina 27. huhtikuuta.