Chicago Bulls pääsi maksamaan kalavelkojaan viikonlopulta, kun chicagolaiset päihittivät Miami Heatin vieraissa 110-102 (52-53) loppukirinsä turvin. Lauri Markkanen heitti ottelussa 12 pistettä.

Päätösneljännekselle astellessa Bulls löysi itsensä kuuden pisteen takaa, mutta chicagolaisittain viimeiset kaksitoista minuuttia olivat nappionnistuminen. Bulls vei viimeisen neljänneksen 34-20 ja onnistui ohittamaan Heatin lopullisesti neljänneksen puolivälin tienoilla.

Markkanen osui tärkeässä kolmosessa kulmasta, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Kolmosella Bulls sai viiden pisteen johdon 104-99, jonka chicagolaiset onnistuivat pitämään loppusummeriin saakka.

Markkanen pelasi vaihdosta reilut 23 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä 12 pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston. Suomalainen osui kakkosissaan 3/4 ja kolmosissaan 2/7.

Bullsin parhaat pistemiehet olivat Nikola Vucevic (24/11) ja Daniel Theis (23/12). Heatin parhaimmistoon kuuluivat Jimmy Butler (33/8), Bam Adebayo (23/6) ja Trevor Ariza (18/6).

Voitolla Bulls on itäisen konferenssin 11. sijalla, yhden voiton päästä play-in-turnauspaikasta.

Muissa otteluissa Phoenix onnistui katkaisemaan New Yorkin yhdeksän ottelun voittoputken Devin Bookerin (33) toimiessa pistehaina ja kokeneen Chris Paulin (20) naulatessa loppuhetkillä viimeisen naulan arkkuun. San Antonio kävi hurjan voittotaistelun Washingtonin kanssa, mutta puristi voiton DeMar DeRozanin (37/2/10) ja Dejounte Murrayn (25/17) johdolla, vaikka Washingtonin tehokaksikko Bradley Beal (45) ja Russell Westbrook (22/13/14) olivat jälleen vauhdissa.

Denver otti pisteet Memphisiä vastaan Michael Porterin (31) ja Nikola Jokicin (24/15) toimiessa tehomiehinä ja Minnesota otti maukkaan yllätysvoiton Utahista De’Angelo Russell (27/2/12) äityessä kuumaksi. Pitkän loukkaantumisen jälkeen Anthony Davis (18/8) alkaa hiljalleen löytää rytmiä Lakersin kaataessa Orlandon ja New Orleans yllätti Clippersin. Voitot kirjattiin myös Detroitille ja Sacramentolle.

NBA:n viime yön tulokset:
Detroit-Atlanta 100-86
Orlando-Lakers 103-114
Philadelphia-Oklahoma City 121-90
Washington-San Antonio 143-146
New York-Phoenix 110-118
Toronto-Cleveland 112-96
Miami-Chicago 102-110