Vaikean alkukauden jälkeen Washington Wizards on päässyt huhtikuussa loistavaan vireeseen. Wizards on noussut kahdeksan ottelun voittoputkensa avulla jo itäisen konferenssin kymmenenneksi viimeiselle play-in -paikalle. Wizardsin vireen takuumiehenä on toiminut joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Russell Westbroook.

Westbrookin oma alkukausi oli vaikea, mutta mies on nostanut tasoaan kauden mittaan. Pelaaja on onnistunut tekemään tripla-tuplan neljässätoista viimeisestä seitsemästätoista ottelustaan. Maanantaisessa jatkoaikatappiossa San Antonio Spursia vastaan Westbrook teki huhtikuun kahdennentoista tripla-tuplan, joka on NBA:n yhden kuukauden ennätys. Edellinen ennätys oli Wilt Chamberlainilla, joka teki 1968 maaliskuussa 11 tripla-tuplaa. Ottelun jälkeen Westbrook otti kantaa tripla-tupliinsa ja fanien asenteeseen niitä kohtaan.

Hoop District

@Hoop_District
Russell Westbrook on triple-doubles: "There is no player like myself. And if people want to take it for granted, sorry for them. But I'm pretty sure if everybody could do it, they would do it. ... Shit ain't easy though, I'll tell you that. It ain't easy, I take a lot of pride."

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Uskon että ei ole toista minunkaltaistani pelaajaa ja jos ihmiset ottavat sen itsestäänselvyytenä, se on heidän häpeänsä. Jos kuka tahansa voisi tehdä niitä, niin he tekisivät. Minä vaikutan peliin monella tavalla joka ilta. Puolustuksessa, levypalloissa, syötöissä, mitä ikinä joukkueeni tarvitsee voittaakseen. Minua ei kiinnosta, mitä ihmiset ajattelevat siitä, Westbrook kertoi.

Westbrook on tehnyt urallaan 175 tripla-tuplaa. NBA:n kaikkien aikojen ennätystä pitää Oscar Robertson, joka teki urallaan 181 tripla-tuplaa, joten Westbrookilla on mahdollisuus nousta Robertsonin ohi jo tällä kaudella.

– Minua ei kiinnosta, jos joku pitää sitä omien tilastojen kaunistelemisena tai joukkueelle hyödyttömänä. Kun minä teen tripla-tuplia se näyttää helpolta, mutta se ei ole helppoa. Minä olen ylpeä tavasta, jolla valmistaudun, olen ylpeä kehoni huoltamisesta ja olen ylpeä joka ilta kilpailemisesta. En ota vapaapäiviä ja jos se tarkoittaa, että saan tripla-tuplia niin miksi ei, Westbrook kertoi.