Phoenix Sunsin 11 vuoden kuiva kausi viimein poikki – ”Tuntuu hyvältä”

© Kuva: Getty Images

Phoenix Sunsin 109-101 (63-53) voitto Los Angeles Clippersiä vastaan riitti varmistamaan joukkueelle paikan tämän kauden pudotuspeleissä. Joukkue on ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä sitten kauden 2009-2010, eli joukkueella oli 11 vuoden kausi, jolloin joukkue ei ollut pudotuspeleissä. Tämä oli nykyisen NBA:n toiseksi pisin putki ja historian viidenneksi pisin putki. Pisin nykyinen jakso ilman pudotuspelejä on Sacramento Kingsillä, joka oli viimeksi pudotuspeleissä 2005-2006 kaudella, 15 vuotta sitten.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Tuntuu hyvältä. Olen odottanut tätä pitkään. Olen joutunut pitämään suuni kiinni viiden vuoden ajan. Kaikki, jotka pelasivat aikoinaan Sunsissa tulivat ja kertoivat, että pudotuspeleissä on kokonaan toinen fiilis. Usko pois, odotan jo innolla hallin täyttämistä, toivottavasti, jos pääsemme siihen pisteeseen. Tunnelma ja fiilis koko kaupungissa tulee olemaan nosteessa, Sunsin takamies Devin Booker kertoi.

Suns on tällä hetkellä kiinni läntisen konferenssin toisessa sijassa. Yksi Sunsin takuumiehistä täksi kaudeksi on joukkueeseen hankittu pelinrakentaja Chris Paul. 35-vuotias Paul on tehnyt tällä kaudella 16,2 pistettä ja 8,7 syöttöä per ottelu ja mies sai kotiyleisöltä jo MVP-huutojakin Clippers-ottelussa.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Tuntuu kuin sanoisin tätä jatkuvasti, minä tiedän kuka minä olen. Tiesin mihin tilanteeseen tulen. Tiesin Bookerin, joka kertoi joukkueen muista pelaajista. Kun saavuin tänne, näin millaisen kulttuurin he olivat rakentaneet tänne. Se oli jotain erikoista. Pudotuspeleihin pääseminen vaati vain työtä. Se on se mahdollisuus. Niin kauan, kun jaksaa tehdä töitä päivästä toiseen, niin tätä osaa odottaa, Paul kertoi.

Vaikka Sunsilla oli pitkä kausi ilman pudotuspelejä, Paulilla on vastakkainen putki. Tämä kausi on jo yhdestoista perättäinen, jolloin Paul pelaa pudotuspeleissä. Ainoastaan Brooklyn Netsin James Hardenilla on pidempi putki, jonka pudotuspeliputki nousi tällä kaudella jo kahteentoista kauteen.

Topias Setälä


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!