New Orleans Pelicansin ja Denver Nuggetsin keskiviikkoinen ottelu päättyi kiistanalaisissa tunnelmissa, kun Nuggetsin Nikola Jokic blokkasi Pelicansin Zion Williamsonin donkkiyrityksen viime sekunneilla. Hidastuksista näki, että Jokic osui tilanteessa Williamsonia käsille.

Bally Sports New Orleans

@BallySportsNO
Ummmm ...

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Tilanne oli ottelun kannalta kriittinen, sillä Nuggets johti ottelua vain kahdella pisteellä, joten jos Williamson olisi päässyt vapaaheittoviivalle, miehellä olisi ollut mahdollisuus tuoda ottelu tasoihin ja mennä mahdollisesti jatkoajalle. Virhe jäi kuitenkin viheltämättä ja Nuggets voitti ottelun 114-112 (60-51).

NBA:n ottelun kahden viimeisen minuutin raportti myönsi, että tilanteessa oli tapahtunut tuomarointivirhe. Virheen myöntäminen ei lohduta Pelicansia, joka on läntisen konferenssin yhdentenätoista, kolme voittoa perässä Golden State Warriorsia, joka on viimeisessä play-in -paikassa kiinni. Williamson kommentoi tuomareiden virhettä hillityllä tavalla.

– Minun pitää ansaita kunnioitusta. Olen vasta toisen vuoden pelaaja. Minun pitää pelata pari vuotta, jolloin toivottavasti nämä asiat muuttuvat, Williamson kertoi ottelun jälkeen.

Pelicansin valmentaja Stan Van Gundy ei sen sijaa säästellyt sanojaan ottelun jälkeen.

– Williamson pääsee vapaaheittoviivalle usein ja tuomarit tulevat sanomaan minulle: ”Kuinka monta vapaaheittoa hän on saanut?”, ja se on typerä kysymys. Ei sillä ole mitään väliä. Vihellä jokainen kerta, kun häntä rikotaan. Se on sinun tehtäväsi. Ei ole väliä onko hän heittänyt kahdeksan tai kymmenen vapaaheittoa. Joinain iltoina hänen pitäisi heittää 20 kertaa. Ei minulla muuta, viheltäkää vain rikkeet. Mitä muuta hänen tarvitsee tehdä vihellyksen saamiseksi? Minä en tiedä. Se on loistava kysymys, Van Gundy kertoi ottelun jälkeen turhautuneena.