Golden State Warriorsin valmentaja Steve Kerr on puolustanut modernia NBA:ta monta kertaa kertoen, että nykyisen NBA:n taitotaso on parempi kuin koskaan ennen. Valmentaja kertoi kuitenkin Minnesota Timberwolvesille hävityn ottelun jälkeen tiettyjen perusasioiden kadonnen NBA:sta.

– Tämä on modernia NBA:ta, pelaajat eivät sulje vastustajia pois levypallotilanteessa. Se vain on niin. Joka ilta näen sen katsoessani pelejä. Pelaajat antavat vastustajien tulla tilanteeseen heikommalta puolelta ajatellen, että minäpä vain otan tämän levypallon. Se on tauti, joka leviää villisti ympäri NBA:ta. Ongelma on, jos olet pienikokoinen joukkue kuten me, tämä haittaa joukkuettasi paljon enemmän kuin vastustajaasi, Kerr kertoi ottelun jälkeen.

Kerrin turhautuminen perustuu joukkueensa huonoon iltaan levypalloissa, kun läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä oleva Timberwolves vei voitossaan levypallot 57-34. Warriors on tällä kaudella seitsemänneksi huonoin joukkue levypalloissa. Kerr uskoo, että nuorten pelaajiensa vaikeudet levypallotilanteissa johtuvat valmennuksesta junioreissa.

– Suurimmalla osalla näistä pelaajista ei ollut valmentajaa huutamassa korvaan kahdeksaa vuotta lukiossa ja yliopistossa. Tämä on uusi maailma ja pelaajat kasvavat eri tavalla koripallotaustaa ajatellen. Yksityiskohdat ovat yleensä niitä asioista, jotka kaipaavat kehitystä. Mielestäni pelaajilla ei ole ikinä ennen ollut näin paljon taitoa, Kerr kertoi.

Kerr vakuutti, että joukkueen vaikeudet levypallotilanteissa eivät ole johtuneet yrityksen puutteesta. Valmentajaa harmittaa kuitenkin pienet asiat, joita joukkue ei ole hoitanut kunnialla.

– Hämmästelen usein liigan taitotasoa, mutta pienet asiat, kuten puolustukseen palaaminen… Joka ilta näen TV:stä, kun joukkueet juoksevat vastustajan ohi nopeassa hyökkäyksessä saaden helpon korin. Jokainen joukkue tekee niin. Jos olisit tehnyt niin 25 vuotta sitten sinut olisi penkitetty ja et olisi pelannut enää. Nykyään kaikki tekee niin, joten et voi penkittää kaikkia. Uskon sen vain johtuvan uudesta aikakaudesta, Kerr kertoi.

Tappio Minnesotalle tuli Warriorsin kannalta vaikeaan paikkaan sillä joukkue on läntisen konferenssin kymmenentenä, viimeisessä play-in -paikassa kiinni. Yhdentenätoista oleva New Orleans Pelicans puolestaan voitti oman ottelunsa ja nousi näin kolmen voiton päähän Warriorsista.