Los Angeles Lakersin syöksykierre jatkui sunnuntaina, kun joukkue hävisi Toronto Raptorsille 121-114 (72-59). Tappio oli hallitsevalle mestarille jo kuudes viimeiseen seitsemään peliin ja joukkue tippui läntisen konferenssin kuudenneksi.

Lakersin organisaatio sai lisää huonoja uutisia, kun joukkueen tähtipelaaja LeBron James joutui jättämään ottelun kesken nilkkavammansa vuoksi. James joutui olemaan poissa 20 ottelua ennen kuin mies palasi perjantaisessa ottelussa Sacramento Kingsiä vastaan. James oli tyytyväinen paluustaan kentälle, vaikka Lakers hävisi ottelun Kingsille.

– Ensimmäiseksi peliksi kuuteen viikkoon, minusta tuntui kohtalaiselta. Nilkka tuntui hieman kireältä tietenkin. Minulla on ollut kiire palata siitä lähtien, kun loukkaannuin. Minä vain olen sellainen. Olisittepa nähneet ne minuutit ja tunnit, jotka käytin kuntoutukseen joka päivä. Se on ainoa asia, jota olen tehnyt viimeisen kuuden viikon aikana, James kertoi.

36-vuotias James kertoi, että vaikka mies palasi pelikentille, hänen nilkkansa ei ole täysin parantunut. James jätti sunnuntaisessa ottelussa viimeiset kuusi minuuttia väliin.

– Kuntoutus oli kauheaa minulle. Olin enemmän stressaantunut kuin ikinä ennen urallani. Tiedän, että en pysty palaamaan takaisin sataprosenttiseen kuntoon. En usko enää ikinä pääseväni sataprosenttiseen kuntoon urani aikana, James lisäsi.

Tähän kauteen mestarisuosikkina lähtenyt Lakers on ollut viime aikoina todellisissa vaikeuksissa, vaikka joukkueen tähtipelaajat LeBron James ja Anthony Davis ovat palanneet jo sairastuvalta. Joukkue majailee läntisen konferenssin kuudentena, tasoissa viidentenä olevan Dallas Mavericksin kanssa ja seitsemäntenä olevan Portland Trail Blazersin kanssa. Lakersin tippuessa lähemmäs play-in -paikkaa, James liittyi uuden turnausmuodon kriitikoihin.

– Kuka ikinä keksikään tuon paskan, ansaitsee saada potkut, James kertoi turnauksesta.