Tuomas Hirvonen solmi Kouvojen kanssa jatkosopimuksen ja pelaa sen myötä Kouvoissa myös kaudella 2021-22. Sopimus on yksivuotinen ja sisältää ulkomaan option.

Tuleva kausi on Hirvoselle 10. Korisliigassa ja samalla yhdeksäs Kouvojen paidassa. Kotimaisten takamiesten eliittiin kuuluva Hirvonen on juhlinut Kouvojen edustusjoukkueen paidassa Suomen mestaruutta (2016) ja voittanut hopeaa (2019). Lisäksi Hirvonen on voittanut 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa kultaa (2014) ja hopeaa (2013). Keväällä -14 hänet valittiin 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi.

Hirvonen, 24, pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa jo kaudella 2011-12, vain 15-vuotiaana. Tuon ottelun jälkeen matseja on kertynyt Korisliigassa vyölle 339 lisää. Näistä otteluista peräti 306 Hirvonen on pelannut Kouvojen nutussa. Vaikka nuorella miehellä on pelivuosia niin halutessaan vielä runsaasti edessä, voidaan jo nyt puhua hyvällä syyllä seuraikonista.

– Viime kausi oli monella tapaa haasteellinen, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin. Uskon, että siitä jäi käteen enemmän hyviä kuin huonoja asioita. Kouvot oli minulle luonnollinen paikka jatkaa tulevallakin kaudella. Tämä antaa minulle mahdollisuuden ottaa taas seuraava askel eteenpäin pelaajana. Harjoitukset ovat aina laadukkaita ja sellaisia mitkä auttavat minua kohti seuraavia tavoitteita, Hirvonen kertoo Kouvojen sivuilla.

– Ensi kauden tavoitteena on kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon sekä tietysti auttaa joukkuetta voittamaan paljon pelejä ja pelaamaan pitkälle kevääseen, Hirvonen jatkaa.

Kouvojen päävalmentajaksi paluun kahden vuoden tauon jälkeen tekevä Jyri Lehtonen on tyytyväinen tutun takamiehen jatkosta.

– Jos pitäisi valita yksi kotimainen pelinjohtaja omaan joukkueeseen, valintani olisi Tuomas Hirvonen. Hän pystyy tarvittaessa pelaamaan täydet 40 minuuttia väsymättä ja tuo pallon pelialueelle vaivattomasti. Tumppi saa ympärillään olevat pelaajat näyttämään paremmilta ja pystyy tarvittaessa luomaan itselleen korkean prosentin heiton 1 vs 1 -tilanteessa. Hän on johtanut joukkueensa aloitusviisikon pelaajana finaaleihin. Nämä kaikki laatutekijät omaava Tumppi on vasta 24-vuotias.

Kouvojen sopimustilanne kaudelle 2021-22: Tuomas Hirvonen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Joel Mäntynen, Ilmari Toikkanen, Aapeli Syrjämäki ja Teemu Kristeri.