Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan mestaruutta – ”Nälkä on iso”

© Kuva: fiba.com

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

Matkalla finaaliin Swans raivasi tieltään ensin Grazin ja sen jälkeen Oberwart Gunnersin. Mirolybov on ollut tyytyväinen tähänastiseen pudotuspelimatkaan.

– Vähimmäistavoite on saavutettu. Meillä oli vaikeat puolivälierät ja välierät, kun vastustajat pelasivat ihan eri tavalla kuin me. Heidän perustui paljon 1 vastaan 1 -pelaamiseen ja he yrittivät säkittää ja sumputtaa meitä. Olen erittäin tyytyväinen siitä miten saimme homman hoidettua, iloitsee Mirolybov Koripalloliiton tiedotteessa.

Swans voitti runkosarjan ja sillä on kotietu myös finaaleihin lähdettäessä. Dolencin mukaan joukkue ei saanut mitään helpolla aiemmissa ottelusarjoissa.

– Tiesimme, että meillä on kovia joukkueita vastassa ja hienoa, että pystyimme voittamaan ja hoitamaan homman yhdessä joukkueena.

Bulls ja Swans ovat käyneet viimevuosina kovaa taistelua Itävallan herruudesta. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksissa edellisfinaaleissa ja sitä aiempana vuonna Bulls pudotti Swansin välierävaiheessa. Bulls onkin voittanut mestaruuden kolmasti peräkkäin, kun taas Swans jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan sitten vuoden 2010. Sen jälkeen se on lähtenyt finaalisarjasta hopeamitali kaulassaan neljästi. Gmundenissa mestaruutta on siis odotettu pitkään ja hartaasti.

– Nälkä on iso. Meidän pitää pitää huoli siitä, etteivät nälkä ja odotukset ovat liian isoja. Pysytään yhteisessä tekemisessämme ja pelataan yhdessä, korostaa Mirolybov.

Dolenc on luottavainen, että tällä kaudella mestaruusjuhlia päästään viettämään Gmundenissa.

– Joukkueilla on ollut jo monta finaalia vastakkain ja Bulls on napannut ne nimiinsä. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet joukkueet. Kunhan pelaamme omat asiamme oikein ja hyvin, tämän pitäisi kääntyä meille.

Dolenc on henkilökohtaisesti valmis kauden loppuhuipennukseen.

– Pitkä on ollut matka, ja kuten muutenkin, niin kausi on ollut vähän uudella tavalla raskas. Yksi iso juttu on ollut fanien puuttuminen, mutta täytyy olla kiitollinen, että olemme nyt tässä ja päässeet näin pitkälle. Matka on ollut pitkä, mutta fiilis on hieno. Mieli ja kroppa ovat kunnossa eikä sitä pidä pitää itsestäänselvyytenä. Innokkaana lähdetään finaaliin.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi ja niistä kolme on päättynyt Swansin eduksi. Mirolybov ei kuitenkaan anna juuri painoarvoa vanhoille tuloksille.

– Loppupeleissä sillä ei ole varmaan merkitystä. Kaikissa neljässä pelissä meillä oli vähän eri kokoonpanoja eikä kumpikaan päässyt pelaamaan täydellä miehistöllä. Mutta antaa se osviittaa ja luottamusta, että pystymme Kapfenbergin voittamaan. Se on kuitenkin kovan työn takana.

Swansin aiemmat pudotuspelivastustajat ovat perustaneet peliään enemmän yksilötaitoon, mutta Bulls on taas hieman erityyppinen vastustaja. Mirolybov odottaa kovaa finaalisarjaa.

– He ovat täynnä hyviä yksilöitä ja heillä on neljä amerikkalaista, yksi serbi ja yksi kroaatti, mutta he pelaavat vähän organisoidumpaa koripalloa kuin edelliset vastustajat. He perustavat pelinsä paljon korin alle, mutta he myös juoksevat kenttä. Meidän pitää onnistua hyvin ja tiukka finaali on tulossa, ennakoi Mirolybov.

Swans Gmundenin ja Kapfenberg Bullsin välinen finaalisarja starttaa torstaina. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille