Susijengin laituri aloittaa finaalit – ”Onhan tämä iso juttu”

© Kuva: fiba.com

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

VEF Riika eteni finaaliin voitettuaan välierissä BK Liepajan vakuuttavasti 3-0. VEF Riika oli välieräsarjassa omaa luokkaansa, sillä VEF:n pienin voittomarginaali oli 19 pistettä.

– Välieräsarja oli odotettua selvempi. Vastustajalta loukkaantui heidän avauspointtinsa, joka oli käytännössä heidän pelinsä keskipiste ja pyöritti heidän peliään. Laitoimme sitten aika paljon painetta heidän muihin takamiehiin, joka johti menetyksiin. Se oli varmasti isoin syy miksi pelit repesivät. Hoidimme homman hienosti ja tyylillä, Madsen kertaa välieräsarjaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Finaalissa vastaan asettuu Ventspils, joka voitti omassa välierässään BK Ogren.

– Ventspils on hyvin hyökkäyspainotteinen joukkue. Heillä on paljon pelaajia, jotka voivat hyvänä heittopäivänä tehdä yli 20 pistettä. Meidän täytyy keskittyä siihen, että mitä heittoja heille annetaan sekä emme saa antaa heille hyökkäyspään levypalloja. Jos pystymme pakottamaan heidät alussa vaikeisiin heittoihin, niin sitten olemme vahvoilla.

Latvian liiga jäi viime kaudella kesken, mutta siitä huolimatta VEF Riika kruunattiin mestariksi. Joukkueella oli aiemmin tällä kaudella mahdollisuus jo yhteen mestaruuteen, mutta VEF hävisi Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa BC Kalev/Cramolle. Joukkueessa onkin kova nälkä napata nyt Latvian mestaruus.

– Ei tässä ole enää muuta kuin nämä finaalit. Aika nälkäinen jengi meillä, kun hävisimme sen finaalin Kalev/Cramolle. Ei jää siitä kiinni, ettemmekö haluaisi tätä. Mestaruus on tärkeä meille pelaajille ja erityisesti latvialaispelaajille Latvian mestaruus on iso juttu.

Madsen juhli Korisliigassa mestaruutta vuonna 2016 Kouvojen paidassa ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa ulkomailla pelatessaan finaalitunnelmaan.

– Onhan tämä iso juttu. Ei se ole jokavuotista herkkua päästä pelaamaan finaalissa eikä näitä montaa kertaa osu uralle. Pitää mennä vain nauttimaan ja ovathan nämä hienoja hetkiä, Madsen kertoo.

Latvian mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Finaalisarja alkaa lauantaina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille