Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

Herner puristi runkosarjassa toiseksi ja eteni välieriin saakka, mutta kevään yllätysjoukkue Panthers Osnabrück oli lopulta vahvempi otteluvoitoin 2-0. Herneriä riivasivat pitkin kautta loukkaantumiset ja erityisesti pudotuspeleissä rivit harvenivat pahasti.

– Meillä oli joukkueena tosi vaikea kausi. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja rikkonainen kausi, Pelander aloittaa kauden ruotimisen Koripalloliiton tiedotteessa.

Myös Pelander joutui katselemaan osan pudotuspeleistä sivusta, sillä puolivälierissä häneltä murtui nenä.

– Puolivälierissä tuli pari loukkaantumista lisää ja välierissä pari lisää. Itselläni jäi puolivälierissä kaksi peliä ja välierissä yksi peli välistä. Välierät pelasimme aika pienellä kokoonpanolla ja hävisimme sen niukasti.

Hernerin pelaajapula oli pronssiotteluun lähdettäessä jo niin paha, että joukkueen päävalmentaja yritti perua koko pelin. Pelander joutui myös katsomaan pronssipelin sivusta ja yhteensä joukkueen kokoonpanosta puuttui kuusi pelaajaa loukkaantumisten takia. Lopulta Herner pelasi pronssipelin kuudella pelaajalla, joista kaksi oli seuran nuorta junioripelaajaa. Herner ei pystynyt pistämään pronssipelissä Marburgille hanttiin, vaan hävisi selvästi 41-82.

– Totta kai harmittaa, sillä jos meillä olisi ollut vähän parempi tuuri loukkaantumisten kanssa, niin kausi olisi voinut päättyä eri tavalla. Olimme treenanneet seitsemän kuukautta ja sitten se loppuu siihen, että häviämme pronssipelin 40 pisteellä. Eihän se kauhean hyvältä tunnu. Siitä jää kuitenkin motivaatiota jatkoa varten.

– Kokonaisuudessaan vähän harmittaa, mutta sellaista urheilu välillä on ja loukkaantumiset kuuluvat siihen. Meillä oli kyllä ihan uskomattoman paljon epäonnea joukkueena koko kauden, harmittelee Pelander.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja lähti hakemaan uusia haasteita uudesta sarjasta ja maasta. Sopeutuminen Saksan liigaan otti aikansa, mutta hän nousi kauden edetessä entistä isompaan rooliin. Kauden keskiarvoikseen hän tilastoi 8,7 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

– Oma kausi oli osittain myös vaikea. Alkukaudesta minulla oli ongelmia virheiden kanssa ja loppukautta kohden se parani ja tuntui, että saan luottoa valmentajalta. Ehkä vähän liian kauan kesti sopeutua liigaan. Ei sillä tavalla, että se olisi tosi paljon kovempi kuin Ruotsin liiga, mutta jokainen liiga on erilainen ja niissä on erityyppisiä pelaajia. Sopeutuminen kesti vähän kauemmin kuin olisin toivonut. Sellaista se välillä on. Pieni paussi, ja kesällä innolla kohti treenejä ja uutta kautta, arvioi Pelander.

Saksassa kausi pystyttiin viemään läpi ilman suurempia katkoksia ja taukoja.

– Saksan liiga oli hyvin järjestetty ja meidät testattiin ennen jokaista peliä. Saimme vietyä koko kauden loppuun ja treenata ja tehdä sitä mitä rakastaa. Siitä täytyy olla kiitollinen.

Ruotsin ja Saksan lisäksi myös Tshekissä pelannut Pelander haluaa jatkaa edelleen ulkomailla.

– Uusi kausi on vielä vähän auki ja katsotaan mitä tapahtuu. Neuvotteluja on käynnissä ja tarkoitus olisi pelata vielä Euroopassa. Kesä menee Ruotsissa töissä ja katsotaan sitten syksymmällä, mikä on uusi kotiosoite, lääkäriksi valmistunut Pelander kertoo suunnitelmistaan.

Sofia Pelanderin kauden tilastot