New Orleans Pelicans otti elintärkeän voiton sunnuntaina, kun joukkue kaatoi Charlotte Hornetsin vieraissa niukasti 110-112 (67-57). Joukkue nousi voitolla yhden voiton päähän viimeisessä play-in -paikassa kiinni olevasta San Antonio Spursista. Pelicans pystyi voittamaan ottelun ilman kahta tähtipelaajaansa Brandon Ingramia ja Zion Williamsonia. Williamson loukkasi sormensa viime viikolla ja joukkue ilmoitti miehen olevan poissa otteluista toistaiseksi. Joukkueen varapresidentti David Griffin kertoi Williamsonin loukkaantumisen johtuneen huonosta tuomaroinnista.

– Uskon, että loukkaantuminen tapahtui pidemmällä aikavälillä. Se on iskuvamma. Häntä hakattiin käsille uudestaan ja uudestaan. Olen turhautunut, koska tämä oli vältettävissä. Me kerroimme tästä NBA:lle kaikilla mahdollisilla keinoilla. Me lähetimme videoita, me keskustelimme tuomaritoiminnasta vastaavien kanssa, että tällä tuomaroimisella, Zion tulisi loukkaantumaan. Suoraan sanottuna Zion loukkaantui, koska häntä on saatu hakata vapaasti korin alla, Griffin kertoi perjantaina lehdistötilaisuudessa.

Lehdistötilaisuuden aikaan Williamsonilla oli toiseksi eniten vapaaheittoyrityksiä NBA:ssa ja neljänneksi eniten vapaaheittoja per ottelu. Ainoastaan Giannis Antetokounmpolla oli yhteensä enemmän yrityksiä ja Joel Embiidillä ja Trae Youngilla oli enemmän yrityksiä per ottelu. Griffin uskoo silti, että Williamson olisi ansainnut enemmän vapaaheittoja.

– Häntä on murjottu korin alla niin paljon, että toiset pelaajat ovat sanoneet hänelle: ”Aion jatkaa tätä, koska tuomarit eivät vihellä sitä.” Häntä kohtaan on kannustettu eniten väkivaltaa, sitten Shaquille O’Nealin. Se oli järkyttävää silloin ja sama pätee nykyään, Griffin kertoi.

NBA ei pureskellut Griffinin kommentteja nielemättä ja liigan antoi Griffinille 50 tuhannen dollarin sakon tuomaritoiminnan kritisoimisesta.

NBA Communications

@NBAPR
The following was released by the NBA.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Toista kauttaan NBA:ssa pelaava Williamson on tehnyt tällä kaudella 27 pistettä, 7,2 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden. Pelicansilla on neljä ottelua kautta jäljellä, kun yhden voiton enemmän omaavalla Spursilla on viisi ottelua jäljellä. Pelicansilla on hyvä mahdollisuus ohittaa Spurs sarjataulukossa, sillä San Antonio on huonossa vireessä joukkueen hävittyä kuusi viimeisestä seitsemästä ottelustaan.