Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen 182-senttisen takamiehen Daniel Rantapajun kanssa. Rantapaju tulee Kouvolaan Turun Kristikasta, jossa nuorukainen on pelannut kaksi viimeistä kautta miesten 1 divisioona A:ta. Rantapajun sopimus on kaksivuotinen.

Rantapaju, 17, aloitti koripallon pelaamisen 8-vuotiaana Kaarinan Urassa josta siirtyi minipoika-ikäisenä Turun NMKY:n oppiin. Tähän mennessä hän on pelannut Turussa eri ikäluokissa ja viimeiset kaksi kautta Kristikan miesten joukkueessa. Koripallon lisäksi Rantapaju pelailee golfia ja harrastaa muita urheilulajeja kavereiden kanssa.

Rantapaju pelasi viime kaudella Kristikan paidassa 17 runkosarjaottelua joissa peliaikaa kertyi keskimäärin 14 minuuttia matsia kohden. Näissä otteluissa Rantapajun keskimääräiset tehot olivat 5.5 pistettä, 2.0 levypalloa ja 2.2 syöttöä. 1 divisioona A:n pudotuspeleissä (7 ottelua) vastuu kasvoi 19 minuuttiin ja samoin kävi tehojen: 9.7/1.7/2.1. Piste-ennätyksensä, 26, Rantapaju heitti välierissä Torpan Poikia vastaan. ToPo-sarjassa (4 ottelua) nuoren takamiehen tilastot olivat peräti 14.5/2.5/3.0 ja teholukema 12.8. Kristikan kausi päättyi välieriin jossa se hävisi Torpan Pojille voitoin 3-1.

Viime kaudella Rantapaju pelasi seitsemän ottelun verran myös 17-vuotiaiden poikien SM -sarjaa TuNMKY:n riveissä. Ray Ailuksen valmentamassa joukkueessa Rantapaju oli ehdottomasti tärkein pelaaja: joukkueensa ykkönen pisteissä (25.6), levypalloissa (10.4), syötöissä (6.7), riistoissa (4.1) ja teholukemassa (28.4). Joukkue sijoittui sarjassa kolmanneksi voitettuaan seitsemästä ottelustaan viisi.

– Olen tulossa Kouvolaan erittäin hyvin mielin. Juuri Kouvot kiinnosti, koska olen kuullut niin paljon hyvää harjoitusten ilmapiiristä ja valmentajista. Eniten päätökseeni vaikutti laadukas harjoitteluympäristö, mikä Kouvolassa on mahdollistettu, Rantapaju kertoo Kouvojen sivuilla.

– Ensi kaudelta odotan eniten katsojien paluuta katsomoon, jos vain nykyinen Koronatilanne hellittäisi. Odotan myös itseltäni kehitystä sekä uusiin pelaajiin ja valmentajiin tutustumista. Myös uuden koulun näkeminen kiinnostaa. Tavoitteena on tulla koripallossa ammattilaiseksi ja pelata mahdollisimman korkealla sarjatasolla. Terveiset kaikille täältä Kaarinasta ja toivottavasti nähdään hallilla mahdollisimman pian, Rantapaju jatkaa.

Kouvot Akatemian päävalmentaja Kari Kurronen pitää Rantapajua kehityskelpoisena pelaajana.

– Daniel on motivoitunut kehittämään itseään, jotta voisi päästä pelaajana seuraavalle tasolle. Hän on urheilullinen ja omaa hyvät koripallon perustaidot. Eniten kehitettävää on pointtina pelaamisen yksityiskohdissa.

– Daniel on tavoitteellinen urheilija, joka vakuuttui pelaajapolustamme. Haluamme tarjota nuorille pelaajille luotettavan ympäristön, johon merkittävänä osana kuuluvat Kouvolan Urheiluakatemia ja lukio-opinnot Yhteislyseossa. Tämä kokonaisuus palvelee hyvin myös vireillä olevaa urheilulukiohanketta, kiteyttää Kouvojen toimitusjohtaja Sami Laaksonen.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2021-22: Tuomas Hirvonen, Oscar Storgård, Joel Mäntynen, Henri Permanto, Ilmari Toikkanen, Aapeli Syrjämäki, Teemu Kristeri ja Daniel Rantapaju.