KTP-Basket on kiinnittänyt miesten korisliigajoukkueensa valmentajistoon Forssan Koripoikien kasvatin ja sittemmin myös Tampereen Pyrinnön organisaatiossa ison urakan tehneen Juri Heinämäen (33). Hänen pestinsä kotkalaisseurassa on mallia 1+1 vuotta.

Kauden 2021/22 jälkeen jatkoa seuraa, jos sekä valmentaja että seura haluavat suhteen jatkuvan.

– Otan tehtävän innoissani vastaan. Jatkossa saan tehdä töitä ammattimaisesti vain yhden joukkueen kanssa. Tampereella oli hommia ihan hirveästi, kun viikoittain valmennettaviini kuului yli 50 pelaajaa, huokaisee Heinämäki KTP:n sivuilla.

Heinämäki on ollut jo mukana Pyrinnön miesten Korisliigajoukkueen valmentajakaartissa, mutta viimeksi hän luotsasi seuran tyttöjä ja naisia.

– On hienoa olla taas huippukoriksessa mukana. Miesten pelit ovat sitä, ja vaatimustasoltaan toiminta on aivan erilaista kuin naisten liigassa, Heinämäki toteaa.

Heinämäen ei tarvinnut kauaakaan harkita työtarjousta, kun ensin KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström ja sitten Peli-Karhujen naisten Suomen mestaruushumusta selvittyään KTP:n tuleva päävalmentaja Roope Mäkelä ottivat yhteyttä.

KTP-Basketin uusien valmentajaratkaisujen myötä edustusjoukkueen penkin päästä poistuu yli kaksi vuosikymmentä tehtävässä talkoillut Sauli Lanki.

– ”Löde” keskittynee jatkossa KTP:n junioritoimintaan. Seura haluaa kiittää miestä mittavasta työstä. Isompien huomionosoitusten aika on sitten, kun yleisö pääsee Steveco Areenalle meidän kanssamme Lankia juhlimaan, toteaa Jyrki Lindström.

KTP:n taustajoukot täydentyvät ajan myötä muiltakin osin. Sekin on selvää, että Sauli Lankin kanssa yhtä pitkän matkan tehnyt huoltaja Pekka Kettunen jää ”eläkkeelle”.

KTP:lla on toistaiseksi kuusi sopimuspelaajaa korisliigajoukkueessaan. He ovat Topias Kuukkanen (29/187), Joni Herrala (26/192), Vili Nyman (22/198), Emil Uotila (21/198), Joonas Timonen (20/189) ja Markus Rautasalo (20/180).

Pelaajapakan laajentamiseksi tehdään kulisseissa töitä koko ajan.

Joonas Lehtorannan kausi Hollannin liigassa päättyy piakkoin, ja toivomme tietysti, että ”Jonttu” pelaisi ensi kaudella Kotkassa. Sen lisäksi meillä on ollut neuvottelukosketus entuudestaan tuttuun Mikael Aaltoon (26/208), joka on pelannut kolme viimeistä vuotta divisioona 1A:ta Turun Kristikassa. Hihassa on vielä yksi maajoukkuetason ässäkortti, mutta sitä ei kannata hehkuttaa vielä, kun hanke on keskeneräinen, selvittää Lindström.