Kobe Bryantin onnettomuutta kuvanneille palomiehille mahdollisesti potkut

© Kuva: Getty Images

Kobe Bryant ja Gianna Bryant menehtyivät traagisesti helikopterionnettomuudessa viime vuoden tammikuussa. ESPN:n hankkimien tietojen mukaan on mahdollista, että paikalla olleet palomiehet voivat menettää työpaikkansa, otettuaan tapaturman jäänteistä kuvia.

Koben vaimo, Vanessa Bryant haastoi Los Angelesin maakunnan oikeuteen yksityisyyden loukkaamisesta kuvien vuoksi. Los Angelesin palokunnan tekemä sisäisen tutkinnan mukaan ainakin kaksi palomiestä oli ottanut kuvia helikopteritapaturman uhreista. Vanessa Bryantin asianajajat kertoivat, että kuvat ”eivät olleet ammatillisesti tarpeellisia” ja ”palvelivat vain visuaalisen juoruamisen tarvetta.”

Tutkimuksen mukaan palomiehet lähettivät kuvat eteenpäin kolmannelle palomiehelle, joka jakoi kuvia eteenpäin muille palomiehille kuukautta myöhemmin palkintoseremoniassa. ESPN:n mukaan kahdelle palomiehelle lähetettiin kirje aikomuksesta erottaa, kun kolmannelle lähetettiin kirje aikomuksesta lomauttaa.

Los Angelesin piirikunta väittää, että Vanessa Bryantin kanteelle ei ole oikeudellista perustetta, sillä kuvia ei jaettu julkisesti. Maakunta kertoo, että Bryant ei voi haastaa oikeuteen ”hypoteettisen harmin” takia. Kaliforniassa on sittemmin otettu käytäntöön uusi laki, jonka mukaan on rikos ottaa kuvia ilman lupaa onnettomuuspaikalla.

Los Angelesin piirikunnan palolaitoksen puhemies, kapteeni Ron Haralson kieltäytyi kommentoimasta asiaa ESPN:lle viitateen käynnissä olevaan oikeudenkäyntiin.

Topias Setälä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.