NBA julkaisi uuden palkinnon, joka nimettiin legendaarisen pelaajaan mukaan

© Kuva: Getty Images

NBA julkaisi torstaina luoneensa uuden palkinnon kunnioittamaan NBA-legendaa Kareem Abdul-Jabbaria. Palkinto tullaan jakamaan jokainen vuosi pelaajalla, joka ”tavoittelee sosiaalista oikeutta ja pitää yllä liigan vuosikymmeniä kestäneitä arvoja tasa-arvosta, kunnioituksesta ja inkluusiosta.”

Palkinnon voittaja saa sadan tuhannen dollarin lahjoituksen haluamalleen organisaatiolle, kun neljä muuta finalistia saavat 25 tuhannen dollarin lahjoituksen haluamilleen organisaatioille. Jokainen joukkue nimeää ehdokkaan omasta joukkueestaan palkinnon saajaksi ja Abdul-Jabbarin johtama raati valitsee finalistit ja voittajan. Raati koostuu NBA ja WNBA legendoista, liigan johtohenkilöistä ja sosiaalisen oikeuden puolustajista.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Olen otettu siitä, että minut on liitetty tähän palkintoon, joka antaa tunnustusta omistautuneille ja epäitsekkäille ihmisille, jotka ajavat sosiaalista oikeutta syrjäytyneille yhteisöille. Minulle, tämä on iso askel oikeaan suuntaan tälle maalle ja ihmisille, jotka arvostavat tasa-arvoa, Abdul-Jabbar kertoi NBA:n tiedotteessa.

Sen lisäksi, että Abdul-Jabbar on yksi NBA-historian parhaimmista pelaajista, mies on omistautunut aktivisti. Mies ajoi tasa-arvoa peliuransa aikana ja pitkään sen jälkeenkin. Abdul-Jabbar perusti Skyhook -säätiön vuonna 2009, jonka tarkoituksena on antaa akateemisia mahdollisuuksia vähemmistöille.

– Tämän uuden palkinnon kanssa, me voimme ylpeinä tunnistaa ja juhlia NBA-pelaajia, jotka käyttävät heidän vaikutusvaltaansa heidän yhteisöidensä ja koko yhteiskunnan auttamiseen, NBA:n komissaari Adam Silver kertoi tiedotteessa.

Topias Setälä


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille