NBA julkaisi torstaina luoneensa uuden palkinnon kunnioittamaan NBA-legendaa Kareem Abdul-Jabbaria. Palkinto tullaan jakamaan jokainen vuosi pelaajalla, joka ”tavoittelee sosiaalista oikeutta ja pitää yllä liigan vuosikymmeniä kestäneitä arvoja tasa-arvosta, kunnioituksesta ja inkluusiosta.”

Palkinnon voittaja saa sadan tuhannen dollarin lahjoituksen haluamalleen organisaatiolle, kun neljä muuta finalistia saavat 25 tuhannen dollarin lahjoituksen haluamilleen organisaatioille. Jokainen joukkue nimeää ehdokkaan omasta joukkueestaan palkinnon saajaksi ja Abdul-Jabbarin johtama raati valitsee finalistit ja voittajan. Raati koostuu NBA ja WNBA legendoista, liigan johtohenkilöistä ja sosiaalisen oikeuden puolustajista.

NBA

@NBA
Introducing the Kareem Abdul-Jabbar Social Justice Champion Award, a new annual honor that will recognize a current NBA player for pursuing social justice and upholding the league’s decades-long values of equality, respect and inclusion.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Olen otettu siitä, että minut on liitetty tähän palkintoon, joka antaa tunnustusta omistautuneille ja epäitsekkäille ihmisille, jotka ajavat sosiaalista oikeutta syrjäytyneille yhteisöille. Minulle, tämä on iso askel oikeaan suuntaan tälle maalle ja ihmisille, jotka arvostavat tasa-arvoa, Abdul-Jabbar kertoi NBA:n tiedotteessa.

Sen lisäksi, että Abdul-Jabbar on yksi NBA-historian parhaimmista pelaajista, mies on omistautunut aktivisti. Mies ajoi tasa-arvoa peliuransa aikana ja pitkään sen jälkeenkin. Abdul-Jabbar perusti Skyhook -säätiön vuonna 2009, jonka tarkoituksena on antaa akateemisia mahdollisuuksia vähemmistöille.

– Tämän uuden palkinnon kanssa, me voimme ylpeinä tunnistaa ja juhlia NBA-pelaajia, jotka käyttävät heidän vaikutusvaltaansa heidän yhteisöidensä ja koko yhteiskunnan auttamiseen, NBA:n komissaari Adam Silver kertoi tiedotteessa.