NBA:n runkosarjan lähestyessä loppuaan monet pudotuspelipaikkansa varmistaneet joukkueet lepuuttivat tähtipelaajiaan. Milwaukee Bucks päätti kuitenkin ottaa täysin erilaisen lähestymistavan ja joukkue peluutti tähtiään viimeiseen runkosarjaotteluun asti.

Joukkue voitti toiseksi viimeisessä ottelussaan Miami Heatin pistein 122-108 (70-51) ja varmisti samalla, että Heat ei nousisi viidennelle sijalle. Bucks taisteli tässä vaiheessa vielä itäisen konferenssin toisesta sijasta, mutta joukkue jäi kolmanneksi, joten Bucks kohtaa Heatin pudotuspeleissä. Joukkueen omistaja Marc Lasry varmisti haastattelussa, että joukkue peluutti parhaita pelaajiaan Heatia vastaan, koska joukkue halusi kohdata Heatin pudotuspeleissä.

– Me haluamme kohdata heidät. Sen on huomattavissa ja se oli syy, miksi peluutimme parhaimmistoamme Heatia vastaan. Me emme tehneet sitä, mitä monet muut joukkueet ovat tehneet, eli lepuuttanut parhaita pelaajia. Me peluutimme parhaita pelaajiamme, koska me halusimme lähettää heille viestin. Minä uskon, että he vastaanottivat tämän viestin. Uskon, että he ovat loistava vastustaja meille, Lasry kertoi haastattelussa.

Viime vuonna itäisessä konferenssissa ykköseksi yltänyt Bucks hävisi yllättäen Heatille pudotuspelien toisella kierroksella viidessä ottelussa, joten ei ole suuri yllätys, että Bucks janoaa kostoa Heatista. Bucks lähtee tänäkin vuonna ottelusarjaan ennakkosuosikkina, mutta Heat on tottunut nousemaan altavastaajan asemasta voittoon, yltäessään viime vuonna aina NBA:n finaaleihin asti.