2020-2021 kauden runkosarjan tultua päätökseen liiga julkaisi palkintokategorioidensa finalistit. Palkinnoista äänestivät tuttuun tyyliin NBA-median jäsenet.

NBA:n MVP-palkinnon finalistit ovat Denver Nuggetsin Nikola Jokic, Philadelphia 76ersin Joel Embiid ja Golden State Warriorsin Stephen Curry. Finalistit eivät tulleet sinänsä yllätyksenä, sillä kyseistä kolmikkoa on povattu palkinnon ennakkosuosikeiksi pidemmän aikaa. Ennakkosuosikki palkinnon voittajaksi on Jokic, joka on tehnyt tällä kaudella 26,4 pistettä, 10,8 levypalloa ja 8,3 syöttöä. Jos Jokic tai Embiid voittaisi palkinnon, olisi se ensimmäinen kerta, kun sentteri voittaisi palkinnon, sitten Shaquille O’Nealin, joka voitti MVP-palkinnon vuonna 2000. MVP-palkinto olisi puolestaan Currylle hänen uransa kolmas.

Parhaan puolustavan pelaajan palkinnon finalistit ovat Utah Jazzin Rudy Gobert, Philadelphia 76ersin Ben Simmons ja Golden State Warriorsin Draymond Green. Kaksi kertaa aikaisemmin palkinnon voittanut Gobert on vahva ennakkosuosikki palkinnon voittajaksi tänäkin vuonna. Green voitti palkinnon vuonna 2017, kun taas Simmons ei ole voittanut palkintoa uransa aikana.

Vuoden tulokkaan palkinnon finalistit ovat Charlotte Hornetsin LaMelo Ball, Minnesota Timberwolvesin Anthony Edwards ja Sacramento Kingsin Tyrese Haliburton. Palkinto on käytännössä Ballin ja Edwardsin välinen kamppailu. Edwards teki enemmän pisteitä per ottelu tällä kaudella, mutta Ball sai enemmän levypalloja ja syöttöjä. Edwardsin etuna on myös se, että mies pelasi joukkueensa kaikissa otteluissa, kun Ball joutui jättämään 21 ottelua väliin tällä kaudella.

NBA:n ”vuoden kuudennen pelaajan” eli käytännössä parhaan vaihtopelaajan palkinnon finalistit ovat New York Knickin Derrick Rose sekä Utah Jazzin Joe Ingels ja Jordan Clarkson. Jazzin pelaajat ovat voittajasuosikkeja Clarksonin tehtyä vakuuttavat 18,4 pistettä penkiltä ja Ingelsin oltua yksi tehokkaimpia heittäjiä koko NBA:ssa tällä kaudella. Rose on puolestaan ollut Knicksin yllättävän kauden luottopelaaja penkin puolella.

NBA:n eniten parantaneen pelaajan palkinnon finalistit ovat New York Knicksin Julius Randle, Detroit Pistonsin Jerami Grant ja Denver Nuggetsin Michael Porter Jr. Randle on vahva ennakkosuosikki, parantaen peliään niin paljon, että mies pääsi jopa tähdistöotteluun mukaan. Porter ja Grant puolestaan paransivat pistekeskiarvojaan noin kymmenellä pisteellä viime kauteen verrattuna.

Parhaan valmentajan palkinnon finalistit ovat Utah Jazzin Quin Snyder, New York Knicksin Tom Thibodeau ja Phoenix Sunsin Monty Williams. Williams on pienoinen ennakkosuosikki voitettuaan valmentajien äänestämän parhaan valmentajan palkinnon aikaisemmin tällä viikolla.