Joonas Lehtoranta siirtyi keväällä kotimaisen Korisliigakauden jälkeen Hollantiin Feyenoordin joukkueeseen. Lehtorannan ensimmäinen visiitti ulkomailla oli positiivinen kokemus.

Feyenoordin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Landstede Hammersia vastaan. Hollannin liigassa puolivälieristä jatkaja ratkaistiin kahden ottelun yhteistuloksella, ja Feyenoordilla oli melkoinen vuori kiivettävänään ensimmäisen osaottelun jälkeen, kun se hävisi 76-97. Lopulta Hammers eteni välieriin yhteistuloksella 180-158.

– Saumat menivät aika lailla jo siihen ensimmäiseen peliin. Se oli meidän huonoin pelimme sinä aikana, kun olen ollut täällä. Se on vähän vaikeaa, kun jatkopaikka ratkeaa yhteistuloksella ja häviät ensimmäisen pelin 20 pisteellä. Olimme toisessa pelissä parhaimmillamme 15 pistettä johdossa, mutta ei riittänyt, Lehtoranta harmittelee Koripalloliiton verkkosivuilla.

Ennen pudotuspelien alkua Lehtoranta sairasti koronaviruksen, mutta ehti toipua pelikuntoon puolivälieriin. Täydessä iskussa kotkalainen ei kuitenkaan ollut.

– Huomasin sen saman tien, kun palasin treeneihin, ettei kroppa ollut ihan samalla tavalla kunnossa. Tuli vähän sellainen kylmä hiki ja oli pientä flunssan poikasta.

Lehtoranta ehti olla Hollannissa vajaat pari kuukautta, kun hän siirtyi maaliskuun loppupuolella kotoisan Korisliigakauden jälkeen. Hän ehti pelata Hollannissa yhdeksän ottelua ja sai niissä vastuuta yli 33 minuuttia ottelua kohden ja keskiarvoikseen hän tilastoi 8,7 pistettä, 3,0 levypalloa ja 5,6 syöttöä.

– Jos ei mietitä koronaa ja ajatellaan positiivisesti, niin olen tyytyväinen, että lähdin matkaan. Tuli paljon vastuuta ja pelejä mitä hainkin. Positiivinen kokemus, niputtaa Lehtoranta.

Kauden jatkuminen Hollannissa suoraan Korisliigan jälkeen ei tuntunut fyysisesti.

– Olin loukkaantuneena alkukaudesta, ettei minulle kertynyt Korisliigassa niin paljon pelejä tällä kaudella. Loppujen lopuksi tuli ihan normaali määrä pelejä kauteen. Ainoa vain, että kausi venyi vähän pidemmälle kuin normaalisti.

KTP-Basket on jo ilmoittanut haluavansa Lehtorannan takaisin myös ensi kaudeksi, mutta hän pitää vielä vaihtoehtonsa avoinna.

– Jatkosuunnitelmista en tiedä vielä. Kotka on tietenkin yksi vaihtoehto. Kiinnostusta olisi jatkaa ulkomailla, jos sopiva paikka löytyy.

KTP-Basketin lisäksi ainakin Feyenoord on kiinnostunut Lehtorannan palveluksista myös tulevaisuudessa.

– Kävin seurajohdon juttusilla ja he kysyivät jatkosuunnitelmistani ja he olisivat halukkaita jatkamaan kanssani. Teen päätöksen kuitenkin vähän myöhemmin ja hengähdän nyt hetken ihan rauhassa, Lehtoranta kertoo.

Joonas Lehtorannan kauden tilastot