Hallitseva mestari Los Angeles Lakers avasi tämän vuoden pudotuspelit tappiolla, kun joukkue hävisi Phoenix Sunsille vieraskentällä pistein 99-90 (53-45). Ottelu oli Lakersin tähtipelaajille heikko, kun LeBron James teki vain 18 pistettä ja Anthony Davis teki ainoastaan 13 pistettä. Etenkin Davis oli ottelussa vaisu heittäen 5 koria 16 heitolla. Lakers oli myös ottelussa 18 pistettä miinuksella Davisin ollessa kentällä, mikä on huonoin plus miinus koko ottelussa. Ottelun jälkeen Davis ei kuitenkaan paennut vastuuta, vaan otti tappion omille hartioilleen.

– Ei ole mitään mahdollisuutta, että voitamme peliä, saati sitten ottelusarjaa, jos minä pelaan tällä tavalla. Tämä tappio oli minun syytäni, otan täyden vastuun tästä. Me olemme parempia toisessa ottelussa. Yleensä aloitan ottelut vahvasti ja tänäänkin aloitimme hyvin. Minä vain olin eksyksissä hyökkäyspäässä, mutta minun pitää silti pystyä olemaan määrätietoinen ja löytää tapoja saada pallo. En ole huolissani suorituksestani. Tiedän, että pystyn olemaan parempi ensi pelissä. Teidän, että me pystymme parempaan toisessa pelissä, Davis kertoi ottelun jälkeen.

Kulunut kausi on ollut Davisille vaikea. Mies on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja Davisin kausi oli pisteiden sekä levypallojen suhteen huonoin kuuteen vuoteen. Davisin joukkuekaveri LeBron James ei ollut kuitenkaan huolissaan Davisin huonosta ottelusta.

– Rakastan sitä, kun Davis ottaa painetta harteilleen. Me olemme parempi joukkue, kun hän on aggressiivinen. Me olemme parempi joukkue, kun hän vaati palloa. Meidän muitten on pelattava myös paljon paremmin. Aina, kun Davis pelaa paineiden kanssa, hän vastaa haasteeseen, joten odotan sitä innolla. Kun Davis pelaa Davisin tavoin, me olemme Lakers, James kertoi ottelun jälkeen.

Vaikka Suns oli läntisessä konferenssissa toinen ja Lakers oli vasta seitsemäs, Los Angelesia pidettiin yleisesti ennakkosuosikkina ottelusarjassa. Ensimmäisen ottelun voitettuaan Suns otti kuitenkin vahvan otteen ottelusarjasta. Joukkueet kohtaavat toisensa ottelusarjan toisessa ottelussa keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaan.