Brooklyn Netsin tähtitakamies Kyrie Irving kertoi odottavansa kylmää vastaanottoa, kun mies pelaa ensimmäistä kertaa Boston Celticsin fanien edessä miehen dramaattisen lähdön jälkeen seurasta. Irving kertoi toivovansa, että Celtics faneilta ei kuulu mitään ylilyöntejä tai ”hienovaraista rasismia.” Irving suolasi vanhan kotiyleisönsä, kun mieheltä kysyttiin, että onko hän kuullut rasistisia kommentteja Bostonin yleisöltä, mies kertoi, että hän ei ole ainoa, joka voi todistaa tämän todeksi.

Malika Andrews

@malika_andrews
Kyrie Irving, in part, on returning to TD Garden for Game 3: "Hopefully we can just keep it strictly basketball, there's not belligerence or racism going on. Subtle racism... I'm not the only one who can attest to this... The whole world knows it."

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Celticsin presidentti Danny Ainge puolusti omaa kotijoukkuettaan Irvingin kommentteja vastaan. Mies ei kertonut Irvingin olevan väärässä, mutta Ainge kertoi, että hän ei ole ikinä kuullut pelaajiensa kertovan rasistisista kommenteista.

– Me otamme nämä asiat todella vakavasti. En ole kuullut mitään vastaavaa yhdeltäkään pelaajalta, jonka kanssa olen pelannut 26 vuoteni aikana Bostonissa. En ole kuullut mitään sellaista Kyrielta, vaikka olen puhunut hänen kanssaan suhteellisen paljon, Ainge kertoi radiohaastattelussaan.

Irving ei ole ainoa pelaaja, joka on syyttänyt Bostonilaisia faneja rasismista. Muun muassa Celtics-legenda Bill Russell kertoi, että Bostonissa esiintyi rasismin kaikkia muotoja hänen pelatessaan Celticsissä. Myös MLB:n Baltimore Oriolesin Adam Jones kertoi, että mies oli kuullut rasistisia kommentteja Boston Red Soxin faneilta.

Nets kohtaa Celticsin ottelusarjan kolmannessa ottelussa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaan. Nets johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0 voitettuaan sarjan kaksi ensimmäistä peliä kotonaan.