Los Angeles Lakersin tähtipelaaja Anthony Davis joutui jättämään Phoenix Sunsia vastaan pelatun ottelun kesken puoliajalla nivusvamman vuoksi. Davis tippui kentän pintaan aivan toisen neljänneksen lopulla, pitäen kiinni loukkaantuneesta nivusestaan.

ESPN:n Adrian Wojnarowskin mukaan Davisin pelikuntoa arvioidaan päivittäin. Los Angeles Timesin Dan Woike lisäsi, että Davis kärsi ykkösluokan venähtäneen nivusen, joka on johtanut joukkueen sisällä pessimistissyyteen miehen pelikunnosta, ensi ottelua ajatellen.

Davis on kärsinyt tällä kaudella lukuisista loukkaantumisista. Mies pelasi runkosarjassa ainoastaan 36 ottelua pohje- ja akillesvammojen vuoksi. Davis lähti myös sunnuntaiseen otteluun puolikuntoisena, kun mies kärsi pudotuspelien kolmannessa ottelussa polvivamman. Lakersin valmentaja Frank Vogel ei osannut kertoa Davisin vammasta paljoa ottelun jälkeen.

– Davisin kuntoa arvioidaan tarkemmin ja meillä on enemmän tietoa maanantaina. Hän on yksi maailman parhaista pelaajista, joten meidän pitää vain sopeutua tilanteeseen. Minusta teimme hyvää työtä menetyksestä selviytyäksemme, mutta se ei ollut selvästikään tarpeeksi, Vogel kertoi medialle.

Suns voitti ottelun lopulta pistein 92-100 (50-54) ja tasoitti ottelusarjan Lakersia vastaan kahteen voittoon per joukkue. Sunsilla on ollut omia loukkaantumishuolia, kun Chris Paul on kärsinyt olkapäävammasta ottelusarjan aikana.

Davis aloitti ottelusarjan huonosti tehden vain 13 pistettä ensimmäisessä ottelussa. Mies kuitenkin nosti tasoaan selvästi ja teki yli 30 pistettä kahdessa seuraavassa ottelussaan. Joukkueen toisen tähtipelaajan ollessa poissa, LeBron James vakuuttaa ottavansa isompaa roolia joukkueen sisällä.

– Minulle tämä on kiinni joukkueeni laittamisesta asemaan, jossa se voi menestyä. Kaikki lähtee minun lähestymistavasta, minun vastuusta, joka valuu kaikkiin muihin. Nämä hartiat ovat rakennettu syystä. Jos se vaatii minun taakkani lisäämistä, olkoon niin. Voitto, tappio tai tasapeli, olen valmis haasteeseen, James kertoi medialle.

Jamesin kuuluukin ottaa roolia, koska Lakers voitti vain 19 ottelua ja hävisi 17 ottelua tällä kaudella Davisin ollessa poissa. Lakers ja Suns palaavat Phoenixiin tiistaina, kun joukkueet kohtaavat ottelusarjan viidennessä pelissä keskiviikkoaamuna Suomen aikaan.