Viimeiset viisi kautta menestyksekkäästi Merlins Crailsheimia valmentanut Tuomas Iisalo siirtyy Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi. Iisalon sopimus on kaksivuotinen. Myös Joonas Iisalo siirtyy seuraan apuvalmentajaksi.

Iisalot johdattivat yhdessä Juho Kailion kanssa Merlinsin tällä kaudella ensimmäistä kertaa seurahistorian aikana pudotuspeleihin. Merlins sijoittui runkosarjassa viidenneksi, mutta putosi puolivälierävaiheessa Bayern Münchenille otteluvoiton 1-3. Bonn sen sijaan jäi pudotuspelien ulkopuolelle sijoituttuaan runkosarjassa sijalle 13. Bonn on kuitenkin tottunut kilvoittelemaan Bundesliigan kärkipaikoista ja on historiansa aikana sijoittunut viidesti toiseksi.

– Bonn on arvostettu ja hyvin organisoitu seura, jolla on loistavat fanit sekä menestyksekäs menneisyys että potentiaalinen tulevaisuus, Iisalo aloittaa Baskets Bonnin sivuilla Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Kaksi edelliskautta, jotka valmensimme yhdessä Joonaksen kanssa Crailsheimissä, olivat hyvin menestyksekkäitä. Yritämme rakentaa Bonnissa ohjelman, joka kovan työn ja kollektiivisen joukkuekoripallon kautta herättäisi paljon innostusta. Tämä vaatii kaikilta paljon, mutta odotan innolla tätä haastetta ja tuskin maltan odottaa työn aloittamista uuden joukkueen kanssa, Iisalo jatkaa.

Iisalo siirtyi Merlins päävalmentajaksi keväällä 2016, kun Merlins taisteli sarjapaikastaan. Merlins putosi ProA:han, mutta nousi takaisin Bundesliigaan kauden 2018 päätteeksi. Kahtena edelliskautena Merlins lukeutui pienestä budjetista huolimatta Bundesliigan kärkijoukkueisiin. Suomessa Iisalo valmensi Tapiolan Honkaa Korisliigassa kaudella 2014-15.