Susijengin rinkiin noussut jatkaa uraansa Saksassa

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

– Haluan kiittää coach Janssonia ja Tigersiä mahdollisuudesta edustaa joukkuetta. Ilo on erityisen suuri siksi, koska alkava vuosi on ensimmäiseni ulkomailla. Teen kaikkeni, että joukkue menestyisi, Kivimäki kiittelee Tigersin tiedotteessa Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Kivimäkeä U16- ja U18-maajoukkueissa valmentanut Jansson ei puolestaan peittele innostustaan saadessaan vanhan suojattinsa Tübingeniin.

– Aatu on pelaaja, jota voi käyttää pelinrakentajan ja heittävän takamiehen paikoilla epäröimättä. Hän on kova työntekijä, aina aktiivinen niin pallollisena kuin pallotta, hän puolustaa hyvin ja pelaa joukkueelleen, Jansson suitsuttaa.

– Aatu on todellinen energiapakkaus, mutta pelaa myös kypsästi ja harkiten.

Tigers Tübingenin pelaajistossa nähtiin suomalaisväriä myös viime kaudella, kun Elias Valtonen aloitti ammattilaisuransa joukkueessa. Valtonen ansaitsi ensimmäisen Saksan kautensa päätteeksi kolmivuotisen sopimuksen Espanjaan.

Tuoreeltaan Susijengiin kutsun saanut Kivimäki liittyy Tigersin vahvuuteen elokuussa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä