Korisliigassa viime kaudella pelannut kaarinalainen Ura Basket ilmoitti Koripalloliitolle ,ettei se hae Korisliigan sarjalisenssiä kilpailuvuodelle 2021–22. Muissa huippu- ja kilpakoripallosarjoissa kaikki urheilullisesti sarjaan oikeutetut joukkueet hakivat sarjalisenssejä.

Korisliigan sarjalisenssiä haki 12 urheilullisesti sarjaan oikeutettua joukkuetta. Kaarinalainen Ura Basket ilmoitti Koripalloliitolle, ettei se hae Korisliigan sarjalisenssiä kilpailuvuodelle 2021–22. Taloudellisista vaikeuksista kärsinyt kaarinalaisseura ehti pelata Korisliigassa kolme kautta. Uran taival jatkuu I divari B:ssä.

Sarjalisenssien myöntämisestä päättää liittohallituksen nimittämä sarjalisenssiyksikkö, joka päättää seuran oikeudesta pelata aikuisten huippu- tai kilpakoripallosarjoissa ja myöntää osallistumisoikeudet seuroille näihin sarjoihin. Sarjalisenssiyksikkö tiedottaa kilpailuvuotta 2021–22 koskevilta päätöksistään liittohallitusta torstaina 17.6., jonka jälkeen Koripalloliitto tiedottaa tehdyistä päätöksistä.