Tuore Suomen mestari Salon Vilpas avasi tulevan kauden jenkkipalapelinsä, kun se on tehnyt sopimuksen 196-senttisen Brian Fobbsin. Vasenkätinen takamies-laituri pelasi kaksi viimeistä kauttaan Towsonin yliopistossa lähes 17 pisteen keskiarvolla.

24-vuotias ja satakiloinen Fobbs on kotoisin New Yorkin Rochesterista ja hän pelasi high schoolin jälkeen kaksi vuotta JUCO:n puolella Genesee Community Collegessa (26/13) ennen kuin isommat yliopistot kiinnostuivat. Fobbs siirtyi kaudelle 2018-2019 Marylandiin, Towson Universityyn ja avauskausi isoilla minuuteilla oli menestys (17.5/5.9). Toisella kaudella syntyi tilastot 16.3/4.9 ja kummallakin kaudella mies valittiin CAA-konferenssin kakkosmiehistöön. Fobbs tehtaili kahdessa vuodessa kunnioitettavat 1083 pistettä Towsonille aloittaen kaikki 64 ottelua, joten korinteko on miehelle ainakin tuttua puuhaa.

Yliopistouran jälkeen Fobbs sai muutaman ihan varteenotettavan tarjouksen Euroopasta, mutta mieli veti jenkkien G-liigaan ja hän hylkäsi vanhan mantereen tarjoukset. Vaikeutunut koronatilanne ei kuitenkaan poikinut sopimusta NBA:n kehitysliigaan ja kausi jäi pelaamatta.

– Brian on monipuolinen takamies-laituri, joka tuo meille monipuolisuudellaan lisää vaihtoehtoja hyökkäyspäähän. Hän on atleettinen ja kykenee korintekoon monella eri tavalla. Fobbs on hyvä heittäjä ja pääsee tarpeeksi röyhkeänä myös korille. Juteltuani pelaajan kanssa sain erinomaisen käsityksen siitä, millainen nuori mies Brian on ja mitä hän haluaa kehittää omassa pelaamisessaan. Puolustuspäässä hän kykenee puolustamaan useampia pelipaikkoja ja sitä meillä on varmasti tarjolla, arvioi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen uutta hankintaa seuran sivuilla.

Vilppaan sopimustilanne: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Riku Laine, Perttu Blomgren, Niilo Kärkkäinen, Tuukka Juntunen, Onni Mäkynen, Brian Fobbs.