Vilppaalle kova jatkosopimus – mestaruuden takuumies palaa Saloon myös ensi kaudella

Jeremiah Wood jatkaa Suomen mestareiden riveissä myös ensi kaudella. Asia varmistui, kun Akronin härkä laittoi nimensä tiistaina Vilppaan tarjoamaan sopimuspaperiin ja aloittaa näin jo kuudennen kautensa Korisliigassa ja kolmannen Salossa.

36-vuotias Wood päätti kevään uransa ensimmäiseen mestaruuteen ja viihtyi Salossa erinomaisesti. Siinä varmaan kaksi syytä, miksi paluu Salohalliin toteutui. Akronin yliopistosta maailmalle lähtenyt sentteri aloitti Suomi-historiansa Joensuun Katajassa kaudella 2008-2009 ja pelasi sen jälkeen kaksi kautta Kauhajoella. Suomen kaksinkertainen levypallokuningas siirtyi Pohjanmaalta aluksi kahdeksi vuodeksi Ranskaan (Evreux) ja sieltä peräti viideksi kaudeksi Argentiinan pääsarjan (San Martin Corrientes). Paluu Suomeen ja Vilppaan paitaan pysähtyi maaliskuussa 2020 koronaan, mutta pitkän uran ensimmäinen kultamitali pujotettiin kaulaan huhtikuussa 2021 Salohallin tutulla parketilla.

Wood on pelannut Korisliigassa 164 ottelua 18.7 pisteen sekä 12.0 levypallon keskiarvoilla. Viime kaudella hän tilastoi vajaassa 28 minuutissa 15.1 pistettä ja 8.9 levypalloa per peli ja mestaruuskauden päätteeksi 200-senttinen körmy valittiin Korisliigan vuoden ulkomaalaispelaajaksi ja finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Aika monta asiaa helpottuu meidän pelaamisessa, kun mr Wood palaa takaisin Vilppaaseen. Meillä on hänen myötä varmasti sisäuhkaa, levypallovoimaa ja ennen kaikkea johtajuutta. Wood tuntee meidän tavan pelata ja toimia, joten hän voi olla uusille jenkeille erinomaisena mentorina, iloitsee päävalmentaja Sami Toiviainen ison miehen jatkosopimuksesta seuran sivuilla.

Syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin lähtevällä Vilppaalla on nyt koossa kymmenen pelaajasopimusta. Ulkomaan passilla pelaavat Woodin (200) lisäksi takamies Marcus LoVett (183) ja laituri Brian Fobbs (196) ja kotimainen osasto näyttää seuraavalta: Mikko Koivisto (194), Juho Nenonen (202), Riku Laine (197), Perttu Blomgren (193), Niilo Kärkkäinen (190), Tuukka Juntunen (192) ja Onni Mäkynen (195).

Lähde: Vilppaan verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.