Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket vahvistaa kokoonpanoaan 201-senttisellä Christopher McKnightilla.

33-vuotiaalla amerikkalaisella on takanaan jo 11 ammattilaiskautta, jotka ovat vieneet häntä Ruotsiin, Ranskaan, Israeliin, Bahrainiin, Portugaliin sekä kaksi ja puoli vuotta sitten myös Suomeen, jossa McKnight juhli kauhajokelaisen Karhu Basketin kanssa SM-kultaa. Sopimus kattaa tulevan kauden 2021-22.

– Haimme joukkueeseen pelaajaa, jolla olisi kokemusta Euroopasta ja mielellään myös Korisliigasta. Pelaajaa, joka on luotettava ja valmis tekemään töitä joukkueen eteen. Chris täyttää kaikki nämä toiveet erinomaisesti, päävalmentaja Petri Virtanen vakuuttaa Katajan sivuilla.

Karhu Basketiin McKnight siirtyi helmikuussa 2019 ja oli yksi mestaruuteen rynnistäneen joukkueen avainpelaajista. 24 ottelussa hän väänsi tilastoikseen 14,0 pistettä (heittotarkkuudet: 2p 53 %, 3p 38 %, 1p 78 %), 6,6 levypalloa ja teholuvun 16,0.

Silloista mestarijoukkuetta edusti niin ikään tulevalla kaudella Joensuussa vaikuttava sisäpelaajakollega Mikael Laihonen.

– Chris oli Kauhajoella erittäin pidetty joukkuekaveri. Profiililtaan hän on isokokoinen ja vahva nelospaikan pelaaja, joka pystyy operoimaan lähellä koria sekä heittämään myös kauempaa. Olimme miehen perässä jo viime kesänä ja nyt asiat loksahtivat paikoilleen, Virtanen iloitsee.

McKnight pelasi yliopistouransa (2006-10) Akronin opinahjossa. Siellä joukkuekavereitaan olivat paitsi pikkuveli Brett myös syksyllä 2008 Katajassa ammattilaisuransa aloittanut ja tällä viikolla Salon Vilpas Vikingsin kanssa jatkosopimuksen tehnyt toinen liki kaiken nähnyt konkari Jeremiah Wood.

Ohiosta kotoisin olevan McKnightin ammattilaisura käynnistyi v. 2010 Ruotsin pääsarjassa, jossa töitä Borås Basketin palveluksessa riitti peräti viideksi peräkkäiskaudeksi. Tilastokeskiarvot yhteensä 200 Basketligan-ottelun jälkeen kirjattiin lukemin 15,7 pistettä (2p 55 %, 3p 33 %, 1p 75 %), 8,3 levypalloa sekä teholuku 19,2.

Kaudet 2015-18 McKnight pelasi Ranskan Pro B -sarjassa. Kauden 2018-19 aluksi hän piipahti Israelin kakkosliigassa, josta suuntasi hyvien tilastojen (4 ottelua: 18,3 p./5,8 lp.) siivittämänä jälleen Ranskaan, tuttuun Pro B:hen, josta Karhu Basket houkutteli hänet Suomeen.

Viime syksynä osoitteenaan oli hetken, jo viidettä kertaa urallaan, Ranskan kakkosliiga. Union Poitiers Basket 86:n riveissä pelatussa neljässä ottelussa pisteitä syntyi keskimäärin 10,0 (2p 35 %, 3p 20 %, 1p 63 %), levypalloja näppeihin tarttui 4,0 ja teholuku oli 6,3.

Loppukauden McKnight vietti Portugalissa, jossa tilastonsa Ovarensen paidassa olivat 18 pelatun ottelun jälkeen 14,6 pistettä (2p 48 %, 3p 36 %, 1p 86 %), 6,8 levypalloa ja teholuku 16,7. Henkilökohtaisesti parhaassa matsissaan hän kirjautti liigamestaruuden myöhemmin keväällä voittanutta Sporting Lissabonia vastaan komeasti 33 pistettä, 10 levypalloa ja teholuvun 40. Suoritusta kunnioitettiin nimittämällä McKnight kyseisen kierroksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).