Suomalaisvalmentajan joukkue komeasti välieriin Ranskassa

© Kuva: fiba.com

Lassi Tuovi luotsasi SIG Strasbourgin Ranskan liigan Final Four -lopputurnaukseen. Strasbourg kaatoi puolivälierässä Boulogne-Levallois Metropolitansin 79-68 (37-31).

Strasbourg aloitti ottelun hyvin, mutta Metropolitans tuli vahvasti kolmannelle vieden sen nimiinsä 25-13. Strasbourg kokosi rivinsä kuitenkin päätösneljännekseen voittaen sen 29-12 ja näin Strasbourg pääsi juhlimaan paikkaa neljän joukossa.

– Tämä oli tyypillinen cup-ottelu, jossa oli paljon momentumia. Kun et tee enää koreja, ja korkea lämpötila siihen päälle, niin peli hidastuu etkä pelaa enää omaa peliäsi. Sinun täytyy tietää miten pysyä valmiina, sillä rytmi tulee takaisin. Haluan onnitella joukkuetta, että he saivat junan taas raiteilleen. Sillä ei ole väliä kuka olet tai mitä teit aiemmin, vaan tärkein asia tällä hetkellä on saada liekki sytytettyä, jotta kaikki seuraavat, Tuovi mietiskeli ottelun jälkeen Strasbourgin sivujen mukaan.

Ranskan liigan Final Four pelataan Rouenissa. Strasbourg saa välierässä vastaan ASVEL Lyon-Villeurbannen, joka kaatoi omassa puolivälierässään Le Mansin. Strasbourg pääsee lähtemään hyvistä lähtöasetelmista, sillä alla on kuusi peräkkäistä voittoa.

– On totta, että meillä on kuusi voittoa putkeen, mutta niissä kuudessa voitossa on myös aukkoja ja virheitä. Meidät täytyy ajatella niitä, kun menemme Final Fouriin, Tuovi pohdiskeli.

Ranskan liigan Final Fourin välierät pelataan torstaina. Finaali on edessä lauantaina.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.