Kobrien Korisliigataival täyttää tasavuosia tulevan kauden ollessa 10. pääsarjatasolla. Kobrat on julkaissut ensimmäiset pelaaja- ja valmentajasopimuksensa.

Viime kaudella Kobrat pudotuspeleihin luotsannut Ville Turja aloittaa kolmannen kauden päävalmentajana.

– Vieläkään emme mielestäni saaneet koko Korisliigakautta ns. osumaan lankulle. Isot loukkaantumiset kauden alussa vaikeuttivat joukkueen hitsaantumista yhteen ja peli oli sellaista kuin halusin vasta kevätpuoliskolla ja vielä keväälläkin loukkaantumisten ja epäonnen sävyttämää. Vaikeasta syyskaudesta johtuen emme kuitenkaan ehtineet niille sijoituksille mihin olisimme kuuluneet. Pudotuspeleissä tuli vastaan ylivoimainen runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls ja pelit loppuivatkin sitten siihen. Kausi oli kuitenkin hyvin opettavainen mm. amerikkalaispelaajien suhteen, jotka kolahtivat nyt aika hyvin kohdalleen ja sillä tiellä olisi tarkoitus jatkaa myös tulevalla kaudella. Kovasti tässä on jo yöt kuluneet yhteyksissä rapakon taakse ja odotuksissa olisikin, että syksyllä päästään taas pelaamaan normaalisti, Turja toteaa Kobran sivuilla.

Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (194/92) on pelannut Kobrapaidassa kaikki 10 Korisliigakautta. Heittävän takamiehen paikalla viihtyvälle Turjalle onkin kertynyt jo 274 Korisliigaottelua.

Antto Nikkarisella (185/85) alkaa kolmas kausi Kobrapaidassa. Nikkariselle tuleva kausi on 14 pääsarjatasolla ja otteluita on kertynyt kaikkiaan 522. Hän oli viime kaudella kuten myös kaksi kertaa aikaisemminkin ylivoimainen ykkönen koriin johtaneissa syötöissä keskiarvolla 9,18s/ottelu.

Kobrissa jatkaa myös Kobrien pelattujen Korisliigaotteluiden ykkönen Juho Lehtoranta (195/90) 595 pelatun ottelun kokemuksella. Lehtorannalla on Korisliigasta plakkarissaan kaiken värisiä mitaleja kaudella 17-18 voitetun liigamestaruuden lisäksi.

– Anton, Juhon ja Jussin jatkaminen joukkueessa on erinomainen asia ja kertoo mielestäni siitä, että asioita on tehty joukkueessa hyvin, kun kokeneilla pelaajilla on edelleen suuri halu kehittää ja haastaa itseään ja pysyä Lapualla. Tällainen määrä liigakokemusta, minkä heidän myötä joukkueeseen saamme, on joukkueen toimivuuden kannalta korvaamatonta varsinkin, jos vahvistuksien joukossa on rookiejenkkejä. Ville Turja kertoo

Kobrat on solminut 1+1 kauden mittaiset sopimukset Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa.

28-vuotias Justus Kilpinen siirtyy Kobramiehistöön Tampereen Pyrinnöstä. Kilpiselläkin on Korisliigapelejä takana jo 158 ja tilastollisesti tähän mennessä parhaalla kaudellaan 18/19 hän merkkautti 7,4p/3,7l/1,2s ottelua kohden, ollen myös vakiokasvo Pyrinnön aloitusviisikossa. Viime kausi oli loukkaantumisen ja koronarajoitteiden takia rikkonainen ja pelejä kertyikin vain 11. Laiturin paikalla viihtyvä Kilpinen on kunnostautunut myös erinomaisen puolustuspelaajana.

Henry Boyd (178/77) on 22-vuotias JBA:n kasvatti. Pointin paikalla viihtyvä Boyd kirjautti viime kaudella I-divisioona A:ssa tilastoikseen 10,8p/4l/3,5syöttöa ottelua kohden.

Chrysostom Chuwuma (190/85) on 25-vuotias Sykin kasvatti, joka on viimeiset 5 kautta pelannut JBA:n riveissä. Viime kaudella Chuwuma viimeisteli tilastot 7,1p/3,7l/1,9syöttöä ottelua kohden.

– Kobriin tulevat uudet suomalaispelaajat tuovat mukanaan mielenkiintoisen ripauksen kokemusta ja nuoruuden intoa. Henryllä oli kaikista Korisliigaseuroista suurin halu juuri meille, koska hän kokee saavansa Anttoa vastaan ja Anton kanssa pelatessaan parasta mahdollista oppia pointtitaitoihin. Chuku on innoissaan mahdollisuudesta päästä testaamaan, kuinka erilaista peli on Korisliigassa. He molemmat ovat erinomaisia puolustajia ja äärimmäisen fyysisiä pelaajia.

– Justus taas tuo mukanaan rauhallisuutta, kokemusta ja varmasti ripauksen johtajuuttakin. Korkean pelikäsityksen omaavana pelaajana esimerkiksi erilaiset puolustusmuotojen vaihtelut onnistuvat varmasti parhaiten silloin kun Justus on kentällä.

Kobrat on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen myös ensimmäisen amerikkalaispelaajan kanssa, kun Lapualle saapuu ex-Kobra Paul Carter (204/95). Carter pelasi Kobrissa kaudella 14-15. Pelipaikoilla 1-4 viihtyvä atleetti kirjautti 19,7 pistettä ottelua kohden ollen koko Korisliigan toiseksi paras pistemies. Levypalloissa tulikin sitten ykköstila hurjalla 12,9 levypallon keskiarvolla. Lapuan jälkeen Carter on pelannut Euroopan ykköstasolla mm. kolme kautta Ranskan Pro A:ssa, kauden Saksan Bundesliigassa sekä Belgian liigassa. Latvian liigassa ollessaan Carter pelasi myös VTB-sarjaa. Viime kaudella hänellä oli sopimus Aasiaan, mutta koronan vuoksi kausi jäi kokonaan pelaamatta. 34-vuotias enkelten kaupungista saapuva Carter on ollut yksi Kobrien parhaista vahvistuksista ja odotukset tulevalle kaudelle ovatkin korkealla.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että saamme tämän tason paluumuuttajan Kobriin. Paul on persoonana mahtava ja sopii tänne itselleen tuttuun ympäristöön loistavasti. Vuodet Korisliigan jälkeen ovat tuoneet hänelle uskomattoman määrän kokemusta, ja nyt vaikean korona-ajan jälkeen, hän haluaa olla antamassa takaisin Lapuan joukkueelle ja ihmisille joukkueen taustalla, koska todellisuudessa täältä hänen uransa ponnahti todenteolla käyntiin Turja tuumii.

– Se tuntuu aina parhaalta, kun pelaajalla on oma halu tulla Kobriin ja oikeastaan tärkein asia joukkueen menestymisen kannalta onkin se, että pelaajat sitoutuvat sillä hetkellä nimenomaan joukkuetekemiseen. Paulin tulo takaisin Lapualle on hieno asia ja vielä, kun siihen kylkeen saataisiin Kyle, niin olisihan se suu varmaan messingillä. Kaiken kaikkiaan joukkueen rakentaminen on hyvässä tilanteessa ja kolme ’jenkkiä’ lisää on nyt ensimmäisenä hankintalistalla. Suomalaisten kohdalla katsellaan tilannetta pelaaja kerrallaan, Markku Turja kertoo.