KTP-Basket on kiinnittänyt toisen ulkomaalaisvahvistuksen kauden 2021–22 Korisliiga-joukkueeseensa. Hän on 31-vuotias ja 201-senttinen laitahyökkääjä Flenard Whitfield.

Mies on jo entuudestaan tuttu suomalaisilta koripalloparketeilta. Whitfield edusti Kauhajoen Karhu Basketia kaudella 2017–18 ja oli saavuttamassa siellä seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Jo ennen Whitfieldiä KTP:n oli pestannut miehistöönsä kokeneen, Helsinki Seagullsissakin pelanneen amerikkalaisen takamiehen Richard Williamsin (33/178). Whitfieldin valinta noudatteli samaa kaavaa kuin Williamsinkin.

– Haimme kokenutta pelaajaa, jonka taidot olivat tiedossa ja muutkin taustat jäljitettävissä. Meille on tärkeää, että vahvistukset ovat paitsi hyviä urheilijoita myös tasapainoisia ihmisiä. Tällaisia positiivisia viestejä olemme kuulleet sekä ”Richiestä” että Flenardista, kertoo KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström seuran sivuilla.

Richie Williams tuo Kotkaan mukanaan perheensä ja myös Whitfieldin eurooppalaistaustainen puoliso seuraa miestä matkassa.

– Whitfieldille yksityiskohdat tuntuvat olevan tärkeitä. Ennen sopimuksen allekirjoittamista hän oli kiinnostunut tietämään muun muassa fysiikkavalmennuksemme tasosta ja puitteista, ja nehän meillä ovat olleet perinteisesti kunnossa, Lindström toteaa.

KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä muistaa Whitfieldin Kauhajoen ajoilta.

– Hän on taitava ja vahva kaveri ja sopii suunnitelmissamme hyvin laitahyökkääjän tai toisen sisäpelaajan paikalle. Kauhajoella oli ensimmäisenä mestaruusvuotena kova jengi kasassa, ja Whitfieldin tilastot noin 20 minuutin peliajalla ovat ihan kunnioitettavia, Mäkelä ilmoittaa.

KTP:lla on hankintalistallaan vielä ainakin yksi iso sisäpelaaja.

– Nyt pidämme kuitenkin pienen aikalisän. Katsomme, minkälaiseksi kotimainen pelaajistomme muotoutuu, ja sen jälkeen otamme ulkomaalaisvahvistukset uuteen tarkkailuun. Haku on toki päällä koko ajan, mutta päätöksiä tehdään vasta tuonnempana, selvittää päävalmentaja Mäkelä.

KTP-Basket on tehnyt tarjoukset kevään Hollannin liigassa pelanneelle omalle kasvatilleen Joonas Lehtorannalle (27/194) sekä divisioona 1A:n kauden parhaaksi pelaajaksi valitulle Mikael Aallolle (26/205), jolla hänelläkin on kotkalaista taustaa.

– ”Jontun” ja Mikaelin tarjoukset ovat sisässä, mutta emme ole saaneet miehiltä vielä vastauksia, puheenjohtaja Lindström selvittää.

KTP-Basketin paikkakunnalla oleva pelaajajoukko on aloittanut kesätreenit yhdessä junnu-KTP:n iäkkäämpien nuorten kanssa. Salilla hikoillaan kesäkuun loppuun, heinäkuu mennään omatoimisesti, ja yhteen palataan taas elokuussa.

KTP-Basketin sopimuspelaajat: Joni Herrala (26/192, takamies), Topias Kuukkanen (29/187, takamies), Vili Nyman (22/198, laitahyökkääjä), Remu Raitanen (23/206, laitahyökkääjä), Joonas Timonen (20/189, takamies), Emil Uotila (20/198, laitahyökkääjä), Markus Rautasalo (20/180, takamies), Flenard Whitfield (31/201, laitahyökkääjä), Richard Williams (33/178, takamies), valmennus ja huolto: päävalmentaja Roope Mäkelä, valmentaja Juri Heinämäki, fysiikkavalmennus Juha Hiltunen ja Henrik Olsson, huoltaja Antti Silvonen, joukkueenjohtaja Heimo Heinonen.