Susiladiesin luottosentteri Sofia Pelander, 29, on tehnyt jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa.

Ennen Saksan pestiään peräti viisi vuotta Ruotsissa pelannut Pelander löysi kauden kuluessa Saksan Bundesliigan rytmin ja rooli kasvoi pelien lähestyessä pudotuspelejä. Pelander tilastoi välieriin edenneelle Hernerille keskimäärin 8,7 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden.

– Täällä asiat hoidetaan hyvin, tykkään seurasta ja organisaatiosta. Päätös jäädä oli lopulta helppo, koska edelliskausi oli vähän pettymys ja mielestäni voimme saavuttaa enemmän, Pelander kommentoi Hernerin Facebook-sivuilla.

Pelander pelasi viisivuotisella Ruotsin pätkällään ensimmäiset neljä vuotta Norrköping Dolphinsissa, jossa hän pääsi pelaamaan opiskelujen ohella. Valmistuttuaan yliopistosta Pelander siirtyi ruotsalaiseen huippujoukkueeseen A3 Basket Uumajaan, jossa hän pääsi pelaamaan Ruotsin pääsarjan lisäksi EuroCupia.

Ruotsin ja Saksan lisäksi Pelander on pelannut Tshekissä.

Naisten Korisliigassa Pelander ehti pelata kaksi kautta Turun Riennossa, joista ensimmäisellä hänet valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Susiladiesin paidassa Pelander on ehtinyt esiintyä 39 ottelun verran.