Viimeiset neljä olympialaisiin osallistuvaa joukkuetta on selvillä, kun olympiakarsintojen finaalit pelattiin sunnuntaina. Kisoihin paikkansa varmistivat Slovenia, Italia, Tshekki ja Saksa.

Slovenia eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana olympialaisiin, kun se yllätti finaalissa Kaunasin lohkon isäntäjoukkue Liettuan 96-85. Slovenian ehdoton tähti oli Dallas Mavericksin Luka Doncic, joka merkkautti komean tripla-tuplan 31/11/13.

Belgradin turnauksessa käytiin nähtiin myös pienoinen yllätys, kun Serbia taipui Italialle ja Italia venytti kisoihin 102-95-voitolla. Italian paras pistemies oli Nicolo Mannion (24). Serbialta taasen Danilo Andjusic (27) oli ykkösnimi.

Kanadassa Victoriassa pelatun Tshekki nousi ykköseksi voitettuaan Kreikan 97-72. Tshekin paras pistemies oli 20 pistettä heittänyt Patrik Auda.

Splitin karsintaturnauksen voittajaksi kruunattiin Saksa, joka kaatoi finaalissa Brasilian 75-64 Moe Wagnerin (28/6) lyödessä tahtia.

Aiemmin olympialaisiin paikkansa olivat varmistaneet isäntämaa Japani, Nigeria, Argentiina, USA, Iran, Ranska, Espanja ja Australia.