Helmi Tulonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Italian Serie A2:ssa pelaavaan Carugateen. Susiladiesissa jo 19 ottelua pelannut Tulonen pelasi kaksi edelliskautta Espanjan kakkostasolla.

Kahden edelliskauden aikana Tulonen on ehtinyt edustaa Espanjan Liga Femenina 2:ssa kolmea seuraa: Generoa, Celtaa ja viimeisimpänä Ibaizabalia. Päättyneellä kaudella hän viimeisteli Ibaizabalille keskimäärin 10,9 pistettä, 6,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden.

Tulosella on nuoresta iästään huolimatta edessä jo hänen neljäs kautensa ammattilaisena ulkomailla ja kolmas maa. Hän ehti pelata tulokaskautensa NCAA:ssa, mutta siirtyi Atlantin takaa jo yhden kauden jälkeen Saksan Bundesliigan Saarlouis Royalsiin.

– Aika uuden edessä ollaan jälleen. Uusi kieli ja kulttuuri, ja totta kai varmaan pitää taas totutella hieman erilaiseen koriskulttuuriinkin. Innolla lähden Milanon esikaupunkialueelle. Italia uutena korismaana voi avata myös uusia mahdollisuuksia, kuin vain jääminen Espanjan kakkossarjaan. Eli myöskin uutta kokemusta uudesta liigasta lähdetään hakemaan, Tulonen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Päättyneellä kaudella Carugate sijoittui Serie A2:n pohjoislohkon toiseksi viimeiseksi. Tällä hetkellä Tulonen on joukkueensa ainoa, jolla ei ole Italian kansalaisuutta.

– Ainoana ulkomaalaisena toki jännittää, mutta samalla sekin mielestäni tuo myös hyvää. Ainakin saa vastuuta ja tulos tai ulos -kulttuuri on vahvasti läsnä, mikä saa varmasti puskemaan itseään vielä kovemmin. Aloitan nyt myös opinnot Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa ja mahdollisuutena vaikuttaa aamutreeniaikatauluihin tuo varmasti paljon apua opintoihini.

Salon Vilppaan kasvatti pelasi menestyksekkään nuorisomaajoukkueuran, jonka aikana hän pelasi 63 nuorten maaottelua. Tulonen on sittemmin pelannut myös 19 ottelua naisten maajoukkueessa ja kahdeksan ottelua Suomen haastajamaajoukkueessa.