Korisliigassa pelaavan Uudenkaupungin Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus on tuttu pelaaja, sillä kaudella 2019-20 Korihaissa pelannut laituri-sentteri Jalen Henry, 25, tekee paluun Uuteenkaupunkiin. Sopimus on yksivuotinen.

204-senttinen Henry aloittaa syksyllä neljännen kautensa ammattilaispelaajana. SIUE:n (Southern Illinois University Edwardsville) kasvatti saapui edellisellä kerralla Uuteenkaupunkiin lokakuussa 2019. Henry pelasi 18 ottelua haipaidassa tehden keskiarvoikseen varsin hyvät 17 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

– Olen erittäin innoissani paluusta Suomeen ja Korihaihin! Seura ja fanit kohtelivat minua hyvin, joten odotan innolla pääseväni tapaamaan tuttuja, Henry viestittelee tuore sopimuspaperi allekirjoitettuna Korihaiden sivujen mukaan.

Loppukaudella Henry siirtyi buy-out-pykälän turvin BC Nokiaan, jossa hän tilastoi 11 ottelussa 7,3 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,1 torjuntaa. Huomionarvoista on se, että Henry pelasi Nokialla keskimäärin kahdeksan minuuttia vähemmän mitä Uudessakaupungissa.

– Minulla on Korihaista hyviä muistoja, joista paras on ehdottomasti viimeisellä sekunnilla tehty voittokori Lapualla, minkä myötä otimme kauden avausvoittomme, Henry muistelee.

Koronan keskeyttämän kauden päätteeksi Henry voitti sarjan torjuntatilaston 1,2 torjunnan keskiarvolla. Henryn taito venyttää kenttää on myös syytä mainita, sillä kolmen pisteen heitot osuivat yhteensä 34 prosentin tarkkuudella. Nokialla pelatessaan prosentit olivat 43.

Viime kauden Henry aloitti Portugalissa Sporting CP Lissabonissa. Kahdeksassa pelissä Henry pelasi vajaan 17 minuutin peliajalla tehden 7 pistettä ja 5,3 levypalloa. Tilastoihin kertyi myös kaksi ottelua Mestarien liigassa. Tammikuussa Henry siirtyi Portugalista Tshekkiin BK Olomoucko Prostejovin joukkueeseen. 14 ottelussa tehot olivat puolen tunnin peliajalla 10,9 pistettä ja 7,1 levypalloa.

Henry on pelannut Suomen, Tshekin ja Portugalin lisäksi Ranskassa ja ollut sopimuksen alaisena Luxemburgissa.

– Odotan ensi kaudelta paljon. Meillä on joukkue, joka tulee antamaan pelissä aina 110 prosenttia. Toivon, että saamme fanit paikalle Pohitulliin kannustamaan meitä, Henry toivoo.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula on tyytyväinen siihen, että ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus on tuttu pelaaja, jonka pelitaidot olivat sellaisia, joita Korihaiden valmennusjohto etsi.

– Haimme 4/5-paikalle pelaajaa, joka on heittotaitoinen ja puolustuspäässä vahva. Jalenin nimi on koko ajan pyörinyt keskusteluissa kriteereihin sopivana pelaajana, ja kun Jalen itse ilmoitti haluavansa tulla takaisin, niin sopimusneuvottelut etenivät varsin nopeasti.

– Jalen on minulle kertonut, että hän haluaa päästä takaisin sille tasolle, missä oli viimeksi täällä pelatessaan, Nikula vakuuttaa.

Korihait 2021-22: Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Tommi Lehtonen, Manuel Barnes, Atte Perttu, Sebastian Lindberg, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen ja Jalen Henry.