Marius van Andringan ensimmäisestä kaudesta ulkomaan kentillä muodostui lähes painajaismainen. Van Andringa pelasi Ranskan LM1:ssä Lorientin joukkueessa ja hänen kauttaan sävyttivät loukkaantumiset.

Kausi meni penkin alle sekä koronapandemian että van Andringan loukkaantumisten takia.

– Kausi taisi keskeytyä kahdeksan tai yhdeksän kertaa koronapandemian takia. Me olimme viisi kertaa karanteenissa, eli yhteensä 50 päivää. Kokonaisuudessaan kausi oli aika hirveä. Kuuden pelin jälkeen kausi keskeytyi kahdeksi kuukaudeksi ja joukkueestamme kaikki muut paitsi kaksi pelaajaa sairastui koronaan, itse kahdesti viruksen sairastanut van Andringa manaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Lorientin kausi alkoi hyvin ja joukkue taisteli LM1:n kärkisijoista vielä joulutauolle lähdettäessä. Kevätkaudella joukkueen tulokset kuitenkin heikkenivät useiden karanteenien takia. Van Andringa taisteli lähes koko kauden eri loukkaantumisten kanssa ja kausi päättyi lopulta leikkauspöydälle.

– Tämä oli varmasti urani vaikein kausi. Preseason meni vielä hyvin, vaikka putosimme Ranskan cupista ensimmäisellä kierroksella. Omalta kohdaltani pari ensimmäistä peliä tuntui ihan ok, mutta sitten alkoi sama polvi vaivata kuin ennenkin. Yritin pelata muutaman pelin ja sain piikkiä polveen ja kipulääkkeitä. Lopulta polveen piikitettiin myös omaa vertani, muttei siitäkään ollut apua. Vihdoin sain luvan käydä leikkauttamassa polven, van Andringa kertaa kautta.

– Kokonaismaku kaudesta oli tosi tosi huono enkä toivoisi tällaista kenellekään. Yritin pelata loukkaantuneena ja siitä alkoi sitten helvetillinen kierre, joka lähti vyörymään kuin lumipallo. Kun polvi ei ollut kunnossa, niin se sitten heijastui selkään ja se kipeytyi. Nyt vain yritän päästä taas täyteen kuntoon enkä koskaan enää pelaa, jos olen rikki. Joko pääsen täyteen kuntoon ja jatkan uraani, tai jos en pääse, niin sitten en jatka, van Andringa jatkoi.

Seuraavaksi van Andringa haluaa jättää kauden taakseen ja on suunnannut katseensa jo eteenpäin.

– Jatkan uraani omilla ehdoillani ja yritän päästä parhaaseen mahdolliseen kuntoon, ja se duuni on aloitettu jo. Siinä menee pari kuukautta ennen kuin pääsen takaisin pelikentille ja kunnon preseasonin jälkeen pääsisin taas oikeasti kuntoon ja pelaamaan hyvällä tasolla. Into pelaamaan on hirveän kova. Haluan olla taas niin hyvä kuin tiedän pystyväni olemaan. Teen sen kuitenkin omilla ehdoillani.

Marius van Andringan kauden tilastot