Viime kaudella Kataja Basketia Korisliigassa ja Basket Brnoa Tshekin liigassa edustanut Susijengin laituri ja Lahti Basketball Junioreiden kasvatti Aapeli Alanen, 25, jatkaa uransa Itävallassa. Alasen, 201 cm, uusi työnantaja on Itävallan liigaa pelaava SKN St. Pölten.

– Aapeli on äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja, monipuolinen takamies, joka on vaarallinen myös korin alla, kiitos kokonsa ja liikkeidensä, St. Pöltenin päävalmentaja Andi Worenz kehuu St. Pöltenin Facebook-sivuilla.

– Odotan innolla mahdollisuutta pelata St. Pöltenin riveissä. Olen kuullut seurasta ja joukkueesta pelkkää hyvää. Ensi kausi tulee olemaan ensimmäiseni Itävallassa ja jälleen uusi luku urallani, Alanen kommentoi samassa tiedotteessa.

St. Pölten sijoittui Itävallan liigassa viime kaudella viidennelle sijalle niin runkosarjassa kuin jatkosarjassakin ennen kaatumistaan Oberwart Gunnersille puolivälierissä voitoin 1–3.

Itävallan kausi päättyi keväällä 2021 suomalaisjuhliin, kun valmentajakaksikon Anton Mirolybov-Aleksi Koskinen ja suomalaissentteri Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden voitti maan mestaruuden.