KTP-Basket on tehnyt sopimuksen kolmannen ulkomaalaispelaajan kanssa Korisliiga-kaudesta 2021/22. Hän on 23-vuotias, 198-senttinen Roydell Brown Louisianasta Yhdysvalloista.

Brown on ensimmäisen kauden ammattilainen Slovakian pääsarjasta.

– Hän oli siellä hyvä. Slovakian taso ei ole kuitenkaan ihan sitä, mitä meidän Korisliigamme, ja nuori mies kaipasi isompia haasteita. Siksi hän on kohta täällä, toteaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström kotkalaisten sivuilla.

Roydell Brown on KTP:n vahvistus numero 3, ja neljäskin tulee vielä. Seurassa pyöriteltiin jonkin aikaa ulkomaalaispelaajien määrällä, ja nyt on päätetty käyttää koko ulkomaalaiskiintiö.

– Sen verran oli kassassa vielä pelivaraa, että neljäskin ulkomaalainen pestataan. Kuka ja koska, ei ole vielä tietoa, mutta vaihtoehtoja on kyllä tarjolla, Lindström vakuuttaa.

KTP:n valmentajakaksikko Roope Mäkelä-Juri Heinämäki on jo kartoittanut, minkälaista pelaajaa haetaan.

– Hänen tulee olla muita isompaa kokoa, mutta kuitenkin sellainen, joka soveltuu tulevaan pelitapaamme. Jokaisen pitää pystyä juoksemaan ja heittämäänkin kohtuullisen hyvin, määrittelee Roope Mäkelä.

KTP:n kahdesta ensimmäisestä amerikkalaisvahvistuksesta tiedetään jo ennakolta, mitä ollaan saamassa. Richard Williams ja Flenard Whitfield ovat kokeneita kavereita, jotka molemmat ovat pelanneet Suomessa ennenkin.

– Ihan lähipiirissä ei ollut sellaisia henkilöitä, joilla olisi ollut suoraa kontaktipintaa Roydell Browniin, mutta kyllä me olemme Jurin kanssa aika hyvin pystyneet jäljittämään sen, mitä uusi tulokas osaa. Hän on urheilullinen ja hyvä liikkumaan, ja sopii hyvin meidän suunnitelmiimme, Mäkelä tiivistää.

Mäkelä hehkuttaa mielessään jo sitä, että KTP on saamassa kasaan ”hyvän nipun” pelaajia, jotka pystyvät toteuttamaan valmennusjohdolle mieleistä pelitapaa.

– Pienemmät miehet pystyvät pitämään vauhtia, ja niin pystyvät omat laitahyökkääjämmekin. Jokaiselle pelipaikalle on vaihtoehtoja, ja saamme tarvittaessa pitkänkin ja vauhtiin pystyvän viisikon jalkeille, Mäkelä laskeskelee.